Chiar ai inceput studiul la canalul de teleshopping, vad ca recidivezi
Ce faci cu mineralele, enzimele, vitaminele si alte elemente?
Se vede ca nu esti atent, ce am zis:
"Am zis selectiv de ex sa nu blocam asimilarea proteinelor, vitaminelor, mineralelor, calciu"
Selectiv adica blochezi pe care vrei in ce masura vrei, nu tot, tocmai sa fie asimilat ce spui tu, bine, si alte elemente cum zici, eu le-am enumerat pe alea asa in mare.
Boss, stii si tu ca discutam discutii.
Daca am largi telemerii, am deveni nemuritori cu adevarat?
Asa se zice, dar in realitate oare lucreaza asa cum te astepti?
La fel si asta a ta... daca ai extirpa niste pancreas?
Nemuritor nu stiu dar vom mari numarul de regenerari ale celulelor, ca aia fac telomerii aia, adica vom prelungi tineretea si viata macar. Insa iar nu se stie, ca vorba ta, se poate sa lucreze altele aiurea, pentru ca tu cand modifici acolo, deja depinde multe de acea modificare, modificare aia nu va avea efect in mod izolat, si s-ar putea sa nu fie asa cum credem, dar s-ar putea incerca sa vedem ce iese, ca asa evoluam.
Cum e la caini, ei imbatranesc mult mai reped, noi mai greu, broasca testoasa si mai greu, si la telomeri cred ca e treaba, li se regenereaza celulele de mult mai putine ori.
Nu ai inteles, eu am zis doar ca la cazurile de pancreatectomie din cauza cancerelor, li se da la pacienti enzime sa ia mereu, nu am zis ca sa facem asa, doamne fereste. Am dat doar un caz care poate sa ne dea un reper in ce am spus aici.
Dar totusi nu poti sa dai o parere la ce am intrebat? Poti sa dai si tu cu o parere "ar merge sa inhibam cutare sau n-ar merge, si parerea mea este ca", vad ca vorbiti toti pe langa subiect.
Acuma imi dau eu seama de ce e complicat cum zici tu, ca nici interes nu este sa rezolvam anumite probleme care tot pe noi oamenii ne mananca.
Nu iti reprosez ceva, dar doar ma mira! Nu am facut medicina ca sa stiu biochimie si biofizica, ma pricep la diabet si nutritie din studii personale, dar totusi m-am intrebat "ma daca am inhiba aia, ce pana mea se intampla? Oare nu putem sa?", adica mi-am pus problema.
Uite cum am dat eu parere despre subiectul cu telomerii, care si ala este foarte interesant, doar ca acolo inca nu am putut umbla, ce am zis eu e mult mai realizabil acum, asa sa fi auzit si eu pareri despre ce am zis eu.
Salut,
In intrebarea ta simpla daca se inhiba aia, ce se intampla... reprezinta o problema de fapt foarte complexa si in mod normal atitudinea este de rezolvare, nu de meditare.
Intrebarea ta: daca inhibi partial o enzima atunci 100g de grasime vor fi asimilate mai greu.
Uita-te un pic cat de abstracta e intrebarea:
1. Inhibarea unei enzime ar putea genera un efect necunoscut in raport cu celelalte.
2. Ar putea schimba componenta si raportul bacteriilor din stomac.
3. Asimilarea poate s-ar face de catre alte enzime, in partea urmatoare a intestinului in mod diferit?
4. 100g de grasime de care? Pura? Animala? Vegetala?
5. Dar daca schimbi 100g de grasime, in loc de slanina pura pui nuca de cocos? Oare enzima aceea va ataca scoate grasimea din nuca de cocos (plina si de alte fibre) sau doar pe cea din slanina?
6. Oare nu exista alte sisteme care sa se declanseze cand ingerezi 100g de grasime si sa te protejeze? Gen vomitat sau accelerarea tranzitului intestinal?
7. Deoarece apa este necesara la digerarea si metabolizarea grasimii, oare apa va interactiona in vreun fel cu enzima respectiva?
Sunt minim 7 intrebari de rezolvat inainte sa te gandesti oare cu cat as putea chiar si partial reduce enzima respectiva fara sa produc daune corpului?
De aceea, daca vrei raspunsuri pe TPU, ar trebui sa te focusezi pe intrebari simple, clare si fara meditatie.
1 - Se poate incerca sa vedem ce se intampla!
2 - La fel, vedem dupa incercarea de la punctul 1
3 - Vedem in urma puncului 1, si vedem si dupa aia vedem si ce enzime sunt in partea urmatoare a intenstinului.
4 si 5 - Deocamdata luam un singur tip de grasime, logic, nu testam cu 7 feluri, vedem ce enzime sunt si lucram pe acolo, testam.
6 - Testam si vedem cum am zis mai sus.
7 - Vedem la teste.
Astea sunt intrebari de bun simt, ai dreptate, insa se observa, niciodata nu incepi cu 100 de feluri de grasimi carbo si altele, incepem pe un fem si studiem.
Nu stam asa sa nici nu incercm! Sa o tinem ca fraierii "nu manca aia aia aia, ca deja lumea e scarbita de porcaria asta".
DIn moment ce pui ca nesimtitu pe piata toate nenorocirile, nu mai exista cale decat aia care o zic eu. Ca dovada ca obezitatea urca, deci sloganul ala NU mai functioneaza, si daca nu mai merge, schimbam abordarea, nu persistam in idiotenie la infinit, idiotenie inutila.
Sa vad si eu undeva "am incercat sa, se intmpla cutare", nu vad nicaieri dezbateri pe aceasta tema.
Ori le tai pofta si foamea in plus descrisa de la cap, fie pe emotional fie pe problema pe receptorii aia, dar atunci ne-ar asasina industria alimentara poate, ori faci sa nu mai ne ingrase macar, daca tot baga E-uri in ele.
Nu ma simt doctor ca nu m-am facut, voiam dar avand depresia aia, nu m-am simtit in stare sa tocesc in halul ala, dar da, as fi dorit. Insa oricum am studii personale de 10 ani incoace pe ramura diabet, boli metabolice, nutritie, teste, etc. Ca am facut sala cam 7 ani si automat imi trebuia.
Am deschis intrebarea cu subiectul de care vorbesti aici:
https://www.tpu.ro/......ine-de-la/
Mda, se mai intampla sa ne aducem aminte de ceva in anumit context.
Pana acum la general zic, nimeni nu a atins intrebarea care am pus-o, nu a comentat nimeni, nu a dat nimeni vreo parere, gen "ar merge pentru ca, n-ar merge, nu e chiar asa pentru ca.".
Si ne mai miram ca ne tot ingrasam, pai daca nici nu se pune problema, normal ca asa ramanem.
De ce sa nu mai mananc cand pot manca si sa nu am nimic, de ce sa ma privez eu de 5-7-11 gogosi calde cu nutela? Aia cu abtinutu si mamaia de la tara stia, hai sa evoluam, hai sa faca copu ce vrem noi, nu invers.
Cand iei gogoasa aia calda, o rupi asa in doua si pui cu lingurita dulceata sau nutela, e du-re-re, nu vad nici o motivatie sa ma abtin, asa ca e bine sa nu mai faca rau.
Ca dupa unii "nu e mai bine sa ne abtinem de la niste placeri cand am putea sa nu o facem?".