Pentru fiecare s-au facut experimente in laborator si pe baza lor s au intocmit tabele in care s-a notat cate kilocalorii au alimentele.
Cauta si pe google, mar calorii.
Difera de soi etc.
In laborator practic se da foc la aliment iar cu caldura obtinuta se incalzeste o cantitate de apa. Diferenta de temperatura castigata de apa este data de energia din alimente, astfel se obtine o conversie temperatura calorii si se calculeaza cate calorii a avut alimentul respectiv.
Daca e lichid, se deshidrateaza si se da foc ( intr-un dispozitiv numit calorimetru bomba)
Poti si tu acasa sa faci dar e greu pentru ca trebuie sa nu pierzi deloc din caldura generata in urma arderii, intreaga caldura trebuie sa o absoarba apa
De asemenea aprinderea alimentului trebuie sa genereze cat mai putina caldura, ca sa nu alterezi rezultatele.
Ce inseamna exact pentru tine?
Tot tu ai pus inttebarea aia cate calorii au 320 grame daca scrie 64kcal/100gr?
Nu am pus nicio alta intrebare, eu de exemplu daca am o ciorba cum calculez cate calorii are
Calculezi pentru fiecare ingredient pus