Meh, si eu cand eram copil raceam tot timpul. La varsta asta (50+) nu am mai racit de vreo zece ani.
Ai sistemul imunitar scazut, este din cauza alimentatiei, stresului, etc. citeste aici ce ar trebui sa faci:
https://www.drmax.ro/......si-remedii
Sunt genul de persoana care raceste foarte rar. Cam o data la 2-3 ani. Eu unul nu sunt adeptul medicamentelor de exemplu. Cu exceptia celor pentru bolile cronice. Daca se intampla totusi sa fiu racit, fac tot posibilul si ma "tratez" cu ceaiuri, usturoi si odihna. Daca totusi se inrautateste treaba, iau un coldrex/fervex. Si daca nici atunci nu se atenueaza, merg la medic si merg pe tratamentul recomandat de el.
Poate conteaza foarte mult si faptul ca in copilarie cand raceam, luam extraordinar de rar antibiotice. Si in felul asta sistemul meu imunitar a adaugat la "biblioteca", anticorpi pentru majoritatea virusilor si bacteriilor.
Mentionez ca nu consum deloc cofeina, cola, energizant, tigari si alte substante.
In rest fac ce face si majoritatea: am o igiena regulata, mananc bine dimineata si la pranz, fac miscare aproape zilnic...
Nu stiu daca te ajuta exemplul meu, dar eu asa imi traiesc viata si racesc foarte rar.
AcidulatedCookie întreabă: