Eu am incercat asa ceva, iar in 6 luni am slabit 10 kg.Mancam numai legume si fructe si in caz ca aveam putina pofta de dulce si nu puteam sa mananc, am decis sa mananc ciocolata fara zahar(e delicioasa).In materie de carne, mancam numai piept de pui la gratar cu garnitura de rosii.Chiar daca pare un regim drastic, nu e asa cum pare.Pe masura ce vei tine dieta,pofta de mancare se va duce,vei incepe sa mananci putin, fara a mai vrea sa mananci si altceva.
Sper ca te-am ajutat, o zi buna!
Uite.iti dat un pont daca vrei : dar nu dai foarte repede cum vrei tu.eu in 2 ani am slabit 20 kg sau peste 20, cu cartofi prajiti seara la 12, cu cioco multa, si chestii interzise acum nu-mi mai tin raportul . totul e sa mananci absolut orice dar putin.niciodata nu-ti umple farfuria, ci te multumesti cu jumatati.niciodata nu manca pe fuga si mesteca foarte bine. multe legume, fructe.seara dupa 6 nici sa nu mai cauti frigideru de mancare. dupa 6 doar fructe de acelasi fel, apa, ceai fara zahar. si promit eu ca daca te ti strict de regulile astea...intr-o luna se vor vedea rezultate mult mai bune ca la dietele groaznice la care rabzi foame, si nu stiu ce avioane de diete spor mult :*
Crezo are dreptate, limiteaza cantitatile. In plus, iti recomand cele doua carti ale lui Mencinicopschi (director institutul roman de alim. publica) "si noi ce mai mancam?" si "si noi ce mai mancam ca sa slabim". Si al doilea lucru, fa miscare. Neaparat! Nu te intereseaza sa slabesti de pe umeri si sa ramai lata in solduri! Miscarea te face sa slabesti uniform, armonios. Mergi la o sala si incepi cu bicicleta, banda, apoi usor usor cu aerobic si asa mai departe, te vei simti si mai bine! Succes iti urez!
In primele zile, elimina 500 de calorii
Este suficient sa slabesti primul kilogram, apoi iti va fi mult mai usor. Pentru inceput, elimina 500 de calorii pe zi. Daca iti este greu sa calculezi caloriile de pe etichete, fa o ora de sport pe zi. Scopul tau este sa slabesti cel putin 5 kilograme. Odata ce ai facut primul pas, urmeaza sfaturile de mai jos si continua sa faci mai multa miscare.
Renunta la gustarile dintre mese.
Cand simti nevoia sa rontai covrigei, alune sau batoane de ciocolata intre mese, inseamna ca te supara ecva, ca esti stresata sau plictisita. Chiar daca ciugulesti de foame, este bine sa renunti la acest obicei cu efecte devastatoare in timp. Nu sari peste micul dejun, manaca exact atat cat iti trebuie la mesele principale, si inlocuieste gustarile cu fructe. Cand iti este foame, poti servi jumatate de mar sau un iaurt slab cu cereale integrale.
Consuma alimente foarte sarace in grasimi
Toate alimentele semipreparate, pizza si dulciurile contin cantitati foarte mari de calorii, lipide si glucide. Trebuie sa renunti la ele din prima zi in care incepi dieta, deoarece organismul supus regimului va retine mult mai repede grasimile. Inlocuieste-le cu salate si legume, carne de peste sau de curcan. Eliminarea grasimilor inseamna si sacderea cantitatii de colesterol.
Redu portia din farfurie.
Chiar daca nu esti plinuta, dar vrei sa ai un meniu echilibrat si un tonus ridicat, trebuie sa mananci numai atat cat iti trebuie. Incearca sa reduci treptat cantitatea de mancare pe care ti-o pui in farfurie, astfel incat sa te scoli de la masa cu senzatia ca nu iti mai este foame. Redu inclusiv portia de friptura, chiar daca este facuta la gratar.
Fa multa miscare.
Activitatea fizica este aliatul de baza al acestei diete. In primul rand, gimnastica, arde caloriile,apoi te ajuta sa capeti o forma mai zvelta. Chiar daca schimbi dieta, nu renunta la bunul obicei de a face miscare. Nu trebuie sa devii sportiva, dar plimbarile lungi, pe jos sau cu bicicleta, inotul si alergarile usoare in parc elimina grasimile si iti fortifica inima. Fa miscare 30 sau 40 de minute zilnic.
Se pare ca somnul este o solutie buna pentru controlul greutatii --- citeste argumentarea aici : http://www.sfatulmedicului.ro/......rmiti_7320
Poți să îmbini utilul cu plăcutul:
http://www.youtube.com/watch?v=507P9YJWeTg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=BmVnfIbNzSg&feature=related
Și Cretzo are dreptate.
Didw întreabă: