O posibila cauza ar fi " internet addiction disorder" sau asa numitul "sindrom al dependentei de internet", insomnia fiind una din consecintele acestuia( gasesti informatii suficiente despre sindrom, tot pe internet!). Jocurile pe calculator, messenger, mIRC sunt preferatele dependentilor.S-ar putea sa fii unul dintre ei! Daca este asa, ai doua solutii : propria ta vointa sau ajutor specializat( psiholog). Numai bine!
P.S doar ca distractie, fa-ti testul :http://www.csid.ro/lifestyle/dependenta-de-internet-quiz-3421589/
Ar fi util sa faci miscare inainte de sa te culci,incearca sa eviti tv,calc, si in genere lumina artificiala inainte de culcare ca sa poti adormi mai repede si poti apela la sedative slabe, persen, extraveral, central b(alea sunt cu pasiflora si valeriana oficinalis)
Ai 2 variante
1) Azi te obosesti, alergi, faci sport, sau ajuti prin casa, iti faci de lucru.
2) Faci sex inainte de culcare
Probabil stresul e de vina Si mie mi se intampla.
Fa ceva ce iti consuma energia in timpul zilei.
Sau, uita-te la televizor pana adormi, sau citeste o carte.
Am inteles ca si statul prea mult in fata calculatorului cauzeaza insomnii.
Atunci cand adormi, incearca sa nu te mai gandesti la nimic.
Salut. Sotia mea are uneori probleme din cauza nedormitului. Aretahicardie si nu poate adormi. Dar se gaseste Emocalm la naturisti si este un medicament natural, foarte bun, care da roade. Incearca-l si spune-mi dupa aceea daca este bun sau nu. La noi in Brasov l-am cumparat cu 17 ron, cerd ca vreo 30 de capsule. Succes!
Cred ca e o problema pe baza de stres. Daca asa e ar trebui sa iei o pauza. Daca nu incearca ca pe timpul zilei sa faci ceva ce iti va consuma energia
Si mie m-i se intampla exact la fel si am constatat ca e din cauza calculatorului, deoarece in acea perioada am avut de tradus un site, si adurat foarte mult, iar noaptea nu puteam sa dorm desi obosit eram.
Posibil aceasta sa fie cauza.
Consuma-ti energia pe timpul zilei:alearga cativa km, joaca fotbal, etc...Ca sa poti adormi poti bea un pahar de lapte cald sau ce vrei tu.Succes! Poti citi o carte sau o revista inainte de culcare!
Hei! Poti lua un somnifer, dar doar 1 pentru ca sunt foarte puternice. Nici eu nu pot sa dorm..pentru ca e o petrecere la casa de langa mine.
Sper ca te-am ajutat! Fundita?
IonBadita1 întreabă: