| Xmen22 a întrebat:

Nu prea aud bine in ultima vreme, parca aud înfundat, oare am ceva grav?
Sa fie oare de la răceală, am nasul înfundat de vreo 2 săptămâni.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Din moment ce nasul și urechea comunica, se poate ca daca ai nasul infundat sa fie o problema cu sinusurile sau urechile. Însă trebuie sa suni la medicul de familie să îți poată recomanda ceva. Când am pățit asta am primit trimitere la ORL. Nu a fost grav, am avut de făcut doar inhalatii, insa se poate agrava daca nu depistezi cauza și nu tratezi la timp. De-astea te sfătuiesc să vorbești cu medicul.

| zilog a răspuns:

Trebuie să identifici de unde este defectul
dacă defectul este de la urechea interna adica de dincolo de timpan
ia prima data 4 fervex nu alt ceva / zi calde fierbinti
si 2 cafele dar cafea sa fie din boabe verde inchis nu negre complet de cafea
pentru ca, cafeaua este un verde aproape maro foarte inchis
aia e cafeaua adevarata.
aia maro este arsura de cafea.

si vezi daca iti revine sunetul eu cred ca sunt sanse sa iti revina de 50%
daca iti revine vii aici si ma premiezi si ma si aplauzi

daca nu iti revine iei 5 mililitri apa oxigenata si 5 mililitri rivanol intr-o seringa
si torni cu ea picatura cu picatura fara ac in ureche
astepti sa sfârie si dupa ce nu mai sfârie adica in 5 minute versi urechea faci la fel si la cealalta ureche

dupa 5 zile daca auzi vii si ma aplauzi
daca nu auzi nu uita sa vii sa ma injuri ca mie imi plac si injuraturile dar sa nu te repeti

asa dupa toate astea mai raman sanse de 30% sa nu se fi schimbat in bine
asa ca te uiti pe net de un medic chirurg pentru urechi orl care opereaza la urechia interna NU TE TRIMIT LA OPERATIE CI LA UN CONSULT PLATIT DE TINE CU BANI DIN BUZUNARUL TAU pentru ca cine sa stie cel mai bine ce se intampla acolo de cât unul care repara zilnic care ia capacul in fiecare zi
nu unul care a invatat doar din carti si din cursurile de la facutate.

| DarthNiger a răspuns:

Ti-ai ranit urechea in vreun fel? daca te cureti inauntru e vreo schimbare? auzi mai bine sau mai rau? si dopurile de cerumen iti pot provoca tiuit in ureche uneori daca dopul e aproape de timpan, mergi la ORL sa vezi ce ai cu adevarat

| Xmen22 explică (pentru DarthNiger):

Da câteodată când îmi curăț urechile, simt că aud un pic mai ok

| DarthNiger a răspuns (pentru Xmen22):

Daca nu ai dureri atunci e posibil sa ai dop de cerumen, nu e nimic grav, si eu patesc asta mai ales vara si trebuie sa ma duc la ORL sa imi curete urechea, de obicei fac un test sa vad daca am dop sau nu, ma apas pe pavilionul urechii usor pana cand ating peretele urechii si apoi dau drumul imediat si simt ca si cum se destupa urechea si un fel de zgomot, asa imi dau seama daca am dop cu siguranta, sau daca stau cu capul pe urechea afectata timp de cateva minute si ma ridic atunci mi se infunda mai tare, asa stiu ca am dop, dar orice ar fi trebuie sa mergi la ORL.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate ai dopuri de cerumen, sau tio intrat apa in urechi când ai făcut baie. poate fi și hipoacuzie... Mergi la ORL sa excluzi hipoacuzia. te-ai expus unui zgomot puternic?

| Xmen22 explică (pentru anonim_4396):

Daca e hipoacuzie e grav?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Xmen22):

Din păcate da. Cred că ai dopuri de cerumen munte speria și nevoie de spălături auriculare la urgente la ORL e gratis sau 40 de lei... Daca era hipoacuzie îți țiuie una dintre urechi ceea ce nu cred că se întâmplă. Problema ti o apărut brusc?

| Xmen22 explică (pentru anonim_4396):

Mi-a mai țiuit urechile.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Xmen22):

Înseamnă că ar putea indica început de hipoacuzie. ar trebui sa mergi urgent la ORL nu te juca cu chestia asta că te va costa mult z poți să îți pierzi auzul cei drept progresiv da îl pierzi într-un mod ireversibil nu o sa mai ai ce sa faci. Sa speram că e cerumen sau de la dus și că nu e hipoacuzie. poate Teo tras curentul și te stresezi degeaba

| 95AnastasyaNastyaSya0997 a răspuns:

Hipoacuzie e de mai multe tipuri...