| Furnicuta000 a întrebat:

Nu prea inteleg cum functioneaza virusul asta herpex. Adica stiu ca ramane in corp si ii face pe unii oameni sa aiba bube in jurul gurii. Dar daca de ex te saruti cu o persoana care are acest virus si are mai mereu acele bube, tu poti sa iei virusul si sa iti apara si tie bube de care nu mai scapi? Va rog explicati-mi, nu imi dati link-uri

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Bruno92 a răspuns:

Atat timp cat stai ok cu imunitatea nu se transmite.
E indicat sa nu bei dupa oricine
Mai nasol e hpv, mai ales la femei.

| nicu991 a răspuns:

Se transmite atunci cand pustulele respective se sparg, ori persoana respectiva are sangerari gingivale. Recomandarea mea este sa eviti sa bei din aceeasi sticla/ pahar ori sa mananci cu vesela pe care aceasta a folosit-o.
Herpesul se manifesta de obicei cand imunitatea organismului scade. Virusul ramane in corp toata viata. Exista de asemenea si herpes genital. Te poti documenta in amanunt pe internet.