| Mariukamari27 a întrebat:

Nu reusesc sa imi pun lentilele de contact. Am miopie si port ochelari de la 8 ani si acum am 17. Si as fi vrut sa port lentile dar de fiecare data cand incerc sa le pun cand lentila atinge ochiul incep sa clipesc si nu reusesc. Sfaturi? Chiar mi-as dori sa pot purta lentile

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Cipi1212 a răspuns:

E mai bine cu ochelari

| DonMoldo a răspuns:

Sunt tutoriale pe net

| Gabri3l12345 a răspuns:

Si eu port lentile de contact de aproape 2 ani. La inceput e mai greu cu pusul (imi lua si jumatate de ora). Poti incerca:
1) Sa iti tina cineva pleoapa, ca macar sa aiba timp lentila sa se lipeasca de ochi pana cand apuci sa inchizi ochiul.
2) Sa umezesti ochiul cu picaturi (le gasesti la farmacie). Fac lentilele mai lesne pentru ochi, mai racoritoare big grin
Dupa un timp, devine un reflex, chiar o nevoie sa le pui, improspatand ochiul intru-un anumit fel.
De mentionat, eu am lentile de noapte (adica dure); le pun noaptea si le dau jos dimineata! Scuze daca nu este suficient raspunsul