| DarknessAngel a întrebat:

Nu stiti ceva ce poate sa imi calmeze durerea de gat. Am amigdalita de cateva zile si cand m-am dus la doctor mi-a dat un spray si niste pastile si daca beau de exemplu dupa 2-3 ore dupa ce mi-am luat alea apa sau suc sau mananc ceva dulce am o durere in gat ingrozitoare. Nu prea ma ajuta foarte mult acele pastile pentru amigdalita...imi calmeaza durerea doar pentru vreo 4 ore apoi iar ma doare. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Greumaiesăgăseştiunnumeoriginal a răspuns:

Uite, e o reţetă pe care am primit.o şi eu, şi după nu m.a mai durut gâtul : Iei o lămâie şi o pui să fiarbă 5 minute, după care o cureţi de coajă. Apoi iei un pahar pentru cafea şi pui miere. Storci lămâia în miere.DAR NU UITA! Lămâia să fie fără coajă. Şi iei cam 5-6 linguriţe pe zi, odată la 2-3 ore. Însănătoşire grabnică.

8 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Pentru gatul inflamat si pentru ameliorarea starii generale puteti lua urmatoarele masuri la domiciliu:
- Gargara cu apa sarata, de cateva ori pe zi;
- Consum de lichide calde;
- Administrare de antialgice (acetaminofen);
- Hidratare suficienta;
- Repaus si odihna;
- Folosirea unui umidificator in camera
Ar fi bine sa mergi la medic pentru un exudat faringian, un examen care identifica bacteria care ti-a cauzat aceasta amigdalita (daca este cauzata de o bacterie). http://www.i-medic.ro/boli/amigdalita-sau-angina

| Greumaiesăgăseştiunnumeoriginal a răspuns:

Multumesc mult de fundita:*.

| Floryn3423 a răspuns:

Uite aici un articol despre durerea in gat care te-ar putea interesa : http://www.tratament-dureri.ro/dureri/dureri-de-gat.php.

| adriancraiescu a răspuns:

Este o metoda care mama mi-o aplica si merge cand ma doare gatul. Suna asa : Iti cumpara mama ta malai apoi il face fierbinte iar apoi sa-l bage intr-o soseta apoi sa ti-l legi la gat. Asa sa faci de mai multe ori ( de vreo 3 ori ) si iti trece garantat. Stiu ca suna amuzant dar chiar e un remediu bun, mie mi-a trecut asa!

| DarknessAngel explică (pentru adriancraiescu):

Mersi happy am sa incerc

| adriancraiescu a răspuns (pentru DarknessAngel):

Cu placere! Sper sa-ti treaca durereawinking.

| FallenAngels a răspuns:

Nu sunt doctor dar din cate stiu trebuie ca efectul sa tin foarte mult cel mult 12 ore

| Cati1708 a răspuns:

Cred ca in primul rand ar trebui sa raportezi asta doctorului.Si pe mine ma doare rau gatul.Cred ca ar trebui sa iei niste bombonele cu miere sau o lingura cu miere(da, stiu ca e dulce...).Sau sa nu mai mananci dulciuri...