| JenniferD a întrebat:

Nu stiu ce sa ma mai fac se apropie examenul si m-am zapacit de cap, de o saptamana nu mai pot adormi noaptea decat pe la vreo 5 dimi, mananc foarte multe dulciuri, am tulburari digestive, am slabit ....nu stiu cum sa trec peste stresul asta care m-a tampit. chiar daca am invatat mult si incerc sa nu ma stresez ci sa ma relaxez nu mai pot. daca ati putea sa-mi dati niste sfaturi ca sa nu mai fiu asa de incordata, please.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| RandomGirl a răspuns:

(I). In primul rand, succes(nu bafta, pentru ca ai invatat)! happy
(II). In al doilea rand, ia-o mai usor, incearca sa dormi 6-7 ore pe noapte. E foarte important sa te odihnesti ca a doua zi sa ai capul limpede.
(III). In al treilea rand, mananca sanatos pentru a avea energie, nu zic ca nu poti manca si dulciuri, in perioada asta e chiar recomandat, atata timp cat nu faci excese. Bea apa sa te hidratezi pentru ca doar creierul e facut din 80% apa, corpul uman din 70-80%. Pe langa "dieta"(aici ma refer la mancarea ta de zi cu zi), fa si un pic de miscare, adica nu sta toata ziua in casa mai du-te si la o plimbare. Miscarea iti oxigeneaza creierul si te ajuta sa eliberezi hormoni( ENDORFINE =Substanţe chimice produse de creier ca răspuns la o varietate de stimuli care reprezintă o modalitate de reducere a stresului. Pe lânga scăderea senzaţiei de durere, secreţia de endorfine creează euforie şi dă apetit, elibereaza hormonii sexuali şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.)
(IV). In al patrulea rand, nu te mai stresa! Nu iti aduce niciun fel beneficiu, ba din contra iti face rau. Lasa lucrurile sa decurga de la sine, invata in continuare si totul o sa fie bine.
(V) In ultimul rand, nu te suprasolicita, pentru ca risti ca in timpul examenului sa clachezi sau sa lesini. Nu exagera cu cafea si cu bauturile energizante!
Nu stiu daca te referi la BAC sau la alt examen, dar (si) eu am BAC-ul si eram la fel de stresata la inceputul lunii, dar m-am calmat intre timp cand am realizat ca nu imi fac niciun bine(din cauza stresului ma trezeam pe la 1-2 noaptea si mai faceam o varianta la mate laughing )
In cazul meu stresul, in limite normale, ma ajuta pentru ca daca nu as fi stresata macar putin m-as culca pe o ureche si nu as mai lucra nimic.
Timpul o sa treaca oricum, dar ai grija ce faci cu el! Totul o sa fie bine, orice se va intampla mereu va exista o alternativa.
Ai grija de tine! ( si mananca (sanatos)! daca nu mananci o sa te imbolnavesti, daca te imbolnavesti nu o sa iei examenul tongue)
Sper ca te-am ajutat macar putin, iti doresc o zi frumoasa!

4 răspunsuri:
| blueheart a răspuns:

Incearca sa te linistesti, e doar un examen. Si eu am 2 examene in curand si sincera sa fiu nu mi-am stabilit niciun program. Eu nu pot dormi de vreo 2 saptamani sau cand dorm o fac pentru putin timp. Nici de mancat nu am putut pana mi-am dat seama ca daca voi continua in acest fel nu voi reusi sa pot invata.
Astazi m-am trezit cu gandul de a fi fericita mai intai. Am lenevit cateva minute, am avut o discutie interesanta la telefon apoi am tras aer in piept si mi-am spus: astazi e ziua in care imi voi stabili prioritati. Mai intai am grija de mine, de sufletul meu si apoi incetul cu incetul si de mintea mea. Am luat o carte pe care trebuie sa o studiez pana la examene, mi-am pus muzica de relaxare si am inceput.
Acum e ora 3 si am parcurs mult din acea carte desi am avut si alte activitati. Mi-am dat seama ca eliberandu-ma de gandurile negre am lasat un gol pe care l-a umplut activitatea de astazi.
Sunt mandra de mine pentru ca m-am hotarat sa fac ceva in privinta sanatatii.
Nu te mai stresa si incearca sa stabilesti cateva prioritati: sanatatea si odihna sunt doua prioritati esentiale.
Succes la examen! happy

| ayosmdk a răspuns:

Si eu am examenele in curand dar nu ma agit. Dorm pana la 11 ziua, stau sa imi ' limpezesc ' mintea pana la 4... Apoi fac un test la mate, unul la romana si ma culc la loc laughing
Cam aiurea program. Dar m-am pregatit destul, zic eu. La toate simularile si testele pe care le-am facut am luat peste 9, 70. Mai repet materia, mai fac un test etc
Poate ca ar trebui sa invat mai mult.Dar de fiecare data cand ma pun la birou sa invat ceva incep sa casc, mi se face somn, mi se face sete, apoi foame, apoi somn... laughing
Cam asta se intampla de obicei.
De exemplu azi m-am trezit ( mai devreme decat de obicei, la 10 30; e un miracol, un semn divin ) si aveam chef de invatat. M-am pus la birou, asa, am facut prima parte dintr-un test si dintr-o data aud un bazait. Am zis sa-l ignor. Dar bazaitul ala ma calca pe nervi. Si asa s-a luat praful si de invatatul meu. Am stat aproape jumatate de ora cu spray-ul in mana si cautam musca aia nenorocita prin camera. laughing Dupa asta, mi s-a facut iar somn laughing

Cel mai mult ma inspaimanta ca atunci cand o sa intru la liceu va trebui sa ma trezesc la 6 dimineata laughing
OMG, va trebui sa ma culc la 7 seara, ca (,)gainile! laughing

| JenniferD explică (pentru ayosmdk):

O fi blestemat biroul ala de te apuca somnul....pe mine ma apuca somnul numai la gandul ca trebuie sa deschid cartile dar imi fac curaj si cand ma apuc de citit realizez ca nu este atat de rau

| ionut258 a răspuns:

Si eu sunt pe a8a si am examenele peste cateva zile, trebuie sa te relaxezi, sa mananci sanatos si sa te odihnesti foarte bine. Si sa tii minte ca daca esti stresata o sa iti pierzi capacitatea de concentrare.