Si mie imi cade o gramada, dar nu-mi fac griji ca si-asa am parul des.Incearca ulei de ricin, e ieftin si ajuta mult din cate stiu.
Eu stiu ca pentru caderea parului trebuie sa iei zinc sau sa te faci pe cap cu petrol... dar nu stiu care ar fi cauza
Cauzele pot fi diverse, fie parul tau se regenereaza, fiecare avem o perioada in an cand ne cade mai tare parul, fie e pe fond nervos( daca ai avut probleme, stres ) fie datorita unor carente minerale. Deci cel mai bine este sa iti iei un complex de minerale pentru intarirea unghiilor si a parului, sau Revalid( si el e f bun anti-cadere) si eventual sa mergi la un plafar si iti pot recomanda tratamente naturiste, plante diverse care sunt foarte bune. Daca nu cedeaza mergi la medic si fa-ti analizele
Cam asta se intampla toamna-iarna. E in procesul natural si majoritatea persoanelor au o problema cu asta. E doar faptul ca in anotimpurile reci cade parul mai mult decat in restul anului.
Te sfatuiesc sa nu folosesti asa multe produse de par ca spuma, gel, ceara, fixativ si sa incerci pe cat posibil sa-l lasi sa se usuce singurel.
Eu am folosit revalid, rezultatele au fost cat de cat multumitoare, dar cred ca am cheltuit prea multi bani pe el dat fiind ca nu am avut dupa aia parul mai des, doar mai puternic.
Am si eu o problema cu caderea parului, am parul rar si firul subtire, o nenorocire de par. dar in sampon imi pun cam un sfert de sticluta de vitamina A [de la farmacie o iau] si chiar ajuta parul. Si, in comparatie cu revalid... care e 30-40 de ron, am facut o mare economie, o sticluta de vitamina A fiind 2 lei jumate.
Succes si sper sa treaca problema.
Probabil ai radaciniile prost intretinute sau mai slabe, depinde, foloseste sampoane cu extracte naturale concepute special pentru intarirea radaciniilor si a firelor de par, lasa vopselele, gentiane si alte cosmetice, lasa intinsu cu placa, fixative etc in caz ca folosesti.
Caderea parului poate avea mai multe cauze, printre care se remarca cele hormonale, o alimentatie neadecvata sau neasimilarea vitaminelor in special a vitaminei B, magneziului si calciului, si starea de oboseala(stresul). Daca fenomenul de cadere a parului persista si daca iti cad mai mult de 100 de fire pe zi, trebuie sa te prezinti la medic.In general toate produsele sunt bune, numai ca o cura dureaza cel putin 2 luni-din aceasta cauza, nu-si poate face efectul mai devreme si lumea se declara nemultumita. Cel mai nou si bun produs este Pantostin( solutie), si Pantovigar
Poate cea mai eficienta metoda de a opri caderea parului este masajul la cap (am mai dat o parte din raspunsul acesta acum cateva zile).
Fa-ti masaj dimineata si seara pe pielea capului timp de 2-3 minute (5 este si mai bine). Se face cu ambele maini, cu degetele departate, apesi nu prea tare, dar ferm. Incearca sa acoperi toata suprafata capului si insista pe punctele mai sensibile.
multor probleme de sanatate (aproape toate meridianele de acupunctura incep sau se termina la nivelul capului).
Alt lucru pe care l-ai putea face este sa iti perii parul cu o perie de par deasa, zilnic, indelung, dimineata si seara. Spalatul prea des nu este benefic.
Al treilea, este masajul mijlocului in dreptul rinichilor in sus si in jus: in sus pe inspiratie si in jos pe expiratie. Masajul se face timp de 1 minut inainte de a intra la dus (frecventa este de 100-120 de miscari pe minut)
Al patrulea remediu este un remediu din plante - Ligustrum lucidum- in chineza se numeste nu zhen zi. Daca iti poate aduce cineva din strainatate; se gaseste in orasele in care se gasesc China Town sau in China. Daca problema cazutulu parului este insotita de incaruntire (ceea ce nu cred ca este cazul la tine) se foloseste planta numita Polygonum multiflorum - he shou wu.
Daca ai si probleme de ciclu, atunci este mai complicat. Mai vorbim.
Nu in ultimul rand cauta sa rezolvi cumva dezechilibrul emotional, care banuiesc ca este una din cauzele caderii parului (sress la scoala? Ai mult de invatat?)
Ar fi bine sa iti faci niste analize, care sa includa o hemograma, o sideremie, calciu, magneziu. Daca ai o anemie, degeaba te speli pe cap cu tot felul de sampoane si tratamente pentru par pentru ca pana nu tratezi cauza, parul iti va cadea in continuare, in schimb, buzunarele tale vor fi mai usoare.
Solutia:
Vei ramane cheala.e clar.auzz...ma'ta te-a lasat sa-ti faci cont pe asta? eu te cunosc ff. bine.sunt in clasa cu tine.si nu iti zic cine sunt...