Ai o problemă serioasă care se rezolvă doar discutând cu un psiholog şi nu e nici-o ruşine doar că trebuie să vorbeşti serios cu părinţii tăi să te ducă la psiholog.
Încearcă să vezi filmul sau mă rog documentarul " The Secret ", încearcă să nu te mai gândeşti la frică deoarece toate pleacă de la aceeaşi sursă: rău-moarte.
Imagineazăţi că nu există moarte, fiecare pleacă atunci când trebuie nu ai ce să faci, dacă îţi este frică când vine o maşină spre tine tu rămâi pe loc îngrozită în loc să fugi.
Asta e un exemplu de frică, prin frică putem provoca lucruri rele iar dacă nu avem frică avem o şansă în + să nu se întâmple.
Îţi mai dau un exemplu: când eram mic m-am înecat cu un os de peşte şi l-am simţit toată săptămâna şi nu am mai mâncat peşte până când m-am apucat de sală şi mi s-a spus să mănânc peşte ca conţine proteine şi e un aliment foarte bun la dezvoltarea corpului şi asta mi-a dat puterea să mănânc iar
Deci totul ţine de tine.
Nu imi e frica de moarte.Chiar deloc. Imi e frica sa imi fie rau.Stiu.Ciudat.Dar eu as prefera orice in loc sa ma simt rau. Asa mi s-a intamplat odata si mie.Am mancat odata macaroane cu branza si eu si mama mea si ne-a fost rau in noaptea aia.De atunci nu am mai mancat macaroane cu branza.Dar imi plac mult . Stiu ca e totul in gand si ca tine de mine dar daca mananc orice ce am impresia ca nu e bun, nu imi cade bine.Sau cel putin asa am impresia.Paranoia asta .Dar iti multumesc mult pentru raspuns si pentru ca m-ai motivat
Eu am zis rău - moarte, îţi este frică că îţi face rău şi e normal mai ales că senzaţia de durere de burtă, vomă, febră e foarte nasoală... e o durere groaznică şi normal să îţi fie frică.
Nici eu nu mănânc alimentele care nu îmi fac bine mai ales după ce mi-a fost rău încerc să mănânc alimente foarte uşoare (ce îmi dă bunicămea) timp de o săptămână după ce mai prin ceva curaj să mai cumpăr un chips ceva.
La tine deja e exagerat, oarecum e bine că eşti atent la detalii dar nici să exagerezi, nu e neapărat o problemă sau o paranoie că doar nu plângi când vezi o mâncare, îţi este frică doar să nu îţi fie rău iar.
S-ar putea cu timpul să îţi treacă, încearcă să mănânci câte puţin din ceea ce îţi place dar nu îţi face bine că nu o să se întâmple nimic şi încet, încet îţi dai drumul.
Sa speram. Apropo, sunt fata
Atunci e bine
Ai o problema serioasa, cineva si-a batut joc de tine si ti-a bagat in cap niste prostii, iar acum suferi din cauza lor. Din pacate, nu cred ca e suficienta rugaciunea, cred ca trebuie sa te ajute un psiholog. daca esti eleva, incepe cu cel al scolii. NU e nimic de batjocorit sau de ras in starea ta, ea este foarte serioasa si se poate agrava fara ajutor. Nu poti sa controlezi ceva atat de serios de una singura, ai nevoie de sustinerea unui psiholog care sa te ajute sa intelegi exact de unde provine problema ta si care sunt caile de a o inlatura. Nu te teme, este posibil sa duci o viata normala, ia doar niste masuri acum.
Poate chestia asta a inceput de la niste jigniri. Ai spus ca esti sensibila, presupun ca ai luat-o foarte in serios. Consulta consilierul scolii daca ai tai nu doresc sa-ti caute unul privat pentru ca nu recunosc ca fiind o problema. Astea toate sunt temeri. Numai tu poti sa scapi de ele treptat. Poti incerca sa mananci unele lucruri cu toate metodele tale de precautie: uitatul la ambalaj, mirositul, analizatul etc. si poate o sa iti dai seama ca te-ai agitat degeaba. Sunt chestii minore ce zic eu, problema e cu radacini adanci si doar un terapeut real te poate ajuta. Succes.
Deeaandreea9156 întreabă: