Întrebare recomandată | And33 a întrebat:

Nu stiu daca e o problema sau sunt doar eu speriata...In urma cu 2 ani de zile m-am operat de peritonita apenticulara acuta si de atunci am avut menstre neregulate. Fara niciun medicament, cam de la inceputul lunii ianuarie 2012 am inceput sa am menstre aproape regulate.In luna octombrie 2012 am luat un tratament pentru nisipul la rinichi si nu mi-a mai venit ciclul decat 2-3 zile la inceputul lunii noiembrie.Problema mea e ca de 7-8 zile am menstra, are un miros neplacut si e destul de abundenta (umplu un tampon pe zi si unul pe noapte) si cu rare cheaguri de sange.Mi-e teama de ginecolog si rusine de voicrying. Oare aceasta perioada de 7-8 zile e ingrijoratoare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

O menstruaţie "normală" durează între 3-7 zile cu o sângerare medie.

NU cred să fie o "problemă" deocamdată, mai ales având în vedere că menstra din noiembrie a fost cam scurtă ( 2-3 zile, probabil din cauza tratamentului făcut ) - e posibil ca organismul să încerce să "compenseze" acel "deficit" din luna anterioară.

N-ai precizat câte zile durează menstruaţia ( la tine ), în general...

Totuşi, dacă menstra va dura mai mult de 10-14 zile atunci NEAPĂRAT să mergi la un control ginecologic - NU are de ce să-ţi fie teamă/ruşine.
Eventual, ca să-ţi fie mai "uşor", alegi o doctoriţă.

Iar mirosul, culoarea şi eventuale cheaguri depind de timpul în care se elimină acel sânge din organism.

Toate cele bune.

| And33 explică (pentru bursuc001):

Buna seara si multumesc mult de raspuns.O menstra normala la mine dureaza intre 5 si 8 zile.Sangerearea nu s-a oprit nici acum..cred ca e o hemoragie uterina

| bursuc001 a răspuns (pentru And33):

Cu plăcere!

Având în vedere că eşti în a 10-a zi de menstră abundentă şi ai 19 ani, e posibil să fie o dereglare hormonală.

Dacă ar fi hemoragie atunci ar trebui să aibă o cauză, spre exemplu : sarcină extrauterină, polipi, fibrom, etc. - dar, toate acestea sunt însoţite de diverse simptome şi ţi-ai fi dat seama că ceva nu este în regulă...

N-ai spus ce medicamente ai luat pentru nisipul de la rinichi sau dacă ai făcut un alt tratament în ultimele 2-3 luni, ca să-mi dau seama dacă ar fi putut influenţa menstruaţia sau hormonii...

Oricum, aş zice să mergi la URGENŢĂ chiar în seara asta şi vei primi medicament pentru a se opri menstruaţia.

Apoi, ar fi INDICAT un control la ginecolog şi la endocrinolog, după sărbători.

Toate cele bune şi multă sănătate.

Sărbători Fericite!

| hotdesire a răspuns:

Te sfatuiesc sa mergi la ginecolog. Nu are de ce sa-ti fie teama. Mergi la o doctorita. spune-ne de unde esti si vei primi numele unei dr ginecolog deja vizitata. rusinea nu e folositoare nimanui.

| And33 explică (pentru hotdesire):

Sunt din Bucuresti. Zona stadionului Dinamo, sector 2.Am citit ca o menstra lunara poate dura pana la 11 zile, e adevarat? Imi e cam rusine sa ma duc la un medic ginecolog dar pana la urma daca trebuie, trebuie

| hotdesire a răspuns (pentru And33):

Ce varsta ai? Ai viata sexuala? Ai mai fost la dr? Mergi cu o prietena si iti va fi mai usor.
Dna Dr Popescu Mihaela la Regina Maria. si eu sunt din Buc.
Putem vb si mai multe pe mes.

Normalitatea conform statisticilor e undeva la 7, mediul e mai jos si tu esti o extrema. E nevoie un consult si probabil sa iei anticonceptionale o perioada dar asta depinde si de ce varsta ai si daca ai viata sexuala sau nu.

Daca vrei si esti draguta da-mi te rog un mesaj cu adresa ta de messenger.Am 19 ani dar nu am mai intretinut relatii sexuale de 6 luni.

Nu pot trimite mesaje. da-mi tu mesaj sau lasa-mi aici id

A_soul_of_red_blue_woman

Răspuns utilizator avertizat