Întrebare recomandată | sokey a întrebat:

Nu stiu daca e problema de sanatate sau ceva de genu dar de cand am fost in spital cu probleme cu capul (mi s-a spart un vas de sange in cap si m-i sa recomandat fara efort mare 1 an ) Anul acela aproape a trecut. Mai e o luna. Si de atunci nu mai am rezistenta care o aveam pot face 5 flotari nu 10 cu fara muschi. Nu eram format si faceam 10 acum sunt format si tot mai putine fac. De alergat nu mai zic, cartierul are 500 de metri rotund. Si am facut odata 10 ture de cartier si am obosit la sfarsit, acum nici 3 nu pot face ca sunt mort ca si cand as face 10. Si dupa ce am iesit din spital am stat o saptamana la pat si duap inca o luna de atunci am inceput cu fotbalul cu alergari etc. si nu aveam rezistenta. Ce sa intampalt cu mine. Ma sperii... Am inceput sa iau si proteine dar s-au terminat si nu mai iau... Am luat de 5 ori de la dozator si nu mai vreau ca degeaba iau. Ce fac sa imi revina acea rezistenta? Fructe mananc si legume. M-am mai si ingrasat si ma mai abtin de la mancare ca imi e foame incontinu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Elianna
| Elianna a răspuns:

Ceea ce ai avut tu a fost foarte grav. Puteai sa mori sau sa ramai paralizat.
Eu zic sa iti iei gandul ca o sa fi asa cum ai fost, pentru ca ceea ce ai facut tu inainte de comotie era prea mult pentru corpul tau.
Si daca sari iar calul...s-ar putea sa nu mai ai noroc si sa ramai leguma in pat.
Performantele sportive nu reprezinta tot ce este mai important in viata. Gandeste-te la viitor.
Si nici sa nu te mai gandesti la stimulente sau energizante!

7 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
nu inteleg de ce ignori sfatul medicului..ar fi bine sa urmezi si sa respecti indicatiile medicului cu sfintenie, multumeste-te ca nu esti o leguma si ca nu stai tintuit in pat..incearca sa numai faci efort mare si nu te mai expune, nu e de joaca si ignorand indicatiile, risti sa devii inactiv pe viitor, e bine sa ceri si sfatul/parerea unui alt medic daca indicatiile primului medic nu sunt pe gustul tau..lasa sa treaca acel an de care a zis medicul, apoi te vei duce la control si tot dansul te va indruma cum sa faci si ce sa faci sa fii cat de cat activ..asta in caz ca boala ta nu a devenit mult mai grava de cat stii tu.
Un nou set de analize, iti va demonstra in ce stadiu se afla boala si evolutia ei.
O zi frumoasa sa ai si multa sanatatehappy

| sokey explică (pentru caramela):

Nu analize...Nici tomograf la cap ca nici acolo nu mi-a gasit. Se numeste RMN si l-am facut la explora de la Iasi ca a fost grav incat ma deportat din Roman la Iasi. Si acel RMN costa 750 de lei si nu imi permit.

| caramela a răspuns (pentru sokey):

Daca esti elev, trebuie sa beneficiezi de reduceri, dar si medicul de familie te poate sfatui ce ai voie sa faci si ce nu..nu iti forta norocul... uite ca o paranteza..fiul meu (24 ani) si-a luxat glezna, ne-am dus la urgenta/picior in ghips si concediu medical, dupa ce am fost cu el sa ii dea jos gipsu, doctorul a zis sa nu faca efort cel putin o luna, sa nu il forteze..adoratul meu baiat ce crezi ca a facut? la 3 zile flacaul juca fotbal, astazi regreta ca nu a ascultat acel sfat si cum calca un pic stram, doare piciorul..asa si tu, daca afectiunile tale au fost destul de grave, incearca sa eviti efortul pe cat posibil si doar sa faci ceva ce iti recomanda medicul.
O zi frumoasa sa aihappy

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Revino cu explicatii mai detailate,fara exagerari. Dupa,,diagnostic,, nu ai avea voie sa faci efort fizic, decat intr-un,, regim,, special.

| CityOfSatan a răspuns:

Ar trebui sa apreciezi ca inca ai mobilitate si poti duce o viata relativ normala.Cauta activitati care sa nu te solicite atat de mult dpdv fiziv.Bafta!

| AlinnJe a răspuns:

Uite asculta aici
in primul rand tu puteai sa mori, si nu ai morit pentru cu asa a vurt Dumnezeu.Mai intai roaga-te la Dumnezeu' si multumestei pentru ca te-a salvat gandeste-te puteais a mori pe loc.
Du-te la un doctor specializat si poate o sa gasesti un raspuns.Si nu ignora sfatul medicului.

| andutzu1187 a răspuns:

Daca urmezi un anumit tratament pentru coagularea sangelui la nivelul vasului de sange care s-a spart e recomandat sa nu mai faci efort fizic.nu iti recomand sa faci flotari sau exercitii fizice ce implica aplecarea si ridicarea brusca.nu mai ai antrenament de aceea obosesti repede. poti incepe treptat cu exercitii usoare pana iti recapeti rezistenta.