| anonim11_5290 a întrebat:

Nu stiu de ce, dar tot am senzatia ca mi se duce limba pe gat. Ce mi se intampla? stiu ca intrebarea suna ciudat dar eu sunt chiar ingrijorata...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| tomthecat a răspuns:

E clar că e vorba de o problemă de natură psihogenă care poate fi rezolvată prin mai multe metode :

1. Ocupă-ţi timpul cu diverse activităţi frumoase şi plăcute.
2. Evită să te uiţi la filme stressante (horror, "acţiune şi suspans", poliţiste, etc, diverse lucruri care îţi pot induce o stare de teamă sau nesiguranţă, lucruri de care n-ai nevoie).
3. Mergi la o Biserică Evanghelică în care să te integrezi, să fii înconjurată cu dragoste, să participi la diverse activităţi utile, să slujeşti lui Dumnezeu cu toată inima, să te simţi utilă, să nu mai fii singură, să nu mai ai timp să te gândeşti la tot felul de nimicuri, să nu mai ai cum să faci atacuri de panică, atât timp cât vei implicată în lucrări de misiune şi slujire a semenilor tăi.
3. Nu e rău să mergi şi la un consult psihologic şi chiar psihiatric, poate că ai nevoie de consiliere / tratament de specialitate pe care nu-l poţi găsi aici pe TPU.ro

Dumnezeu să te ocrotească şi să-ţi dea bucuria şi pacea Sa!

5 răspunsuri:
| SimonaCristina a răspuns:

Poate fi o iminenenta de lipotimie (lesin). Consulta medicul de familie.

| Mikhtarian a răspuns:

In cel mai rau caz,poate fi un semn de aceea nu pierde timpul ca poate maine nu apuci rasaritul.
In cel mai bun caz,ai tu impresia asta, incearca sa nu te mai gandesti, sa nu mai dai importanta.
Cand eram mai mic, mi se parea ca nu pot respira dar nu era asa, doar ca eu ma obisnuisem sa cred asta.
Sanatate!

| tomthecat a răspuns:

Mergi imediat ÎNSOŢITĂ DE CINEVA la Camera de Gardă a Spitalului de Urgenţă Floreasca (sau un spital bun din oraşul tău) ca să-ţi faci toate investigaţiile medicale. Senzaţia de "înghiţire" a limbii apare înainte să intri în şoc, nu e exclus să ai o boală foarte gravă şi tu să nu ai habar. Te hrăneşti bine?!? Consumi lichide?
Ai vreo boală cronică gravă?!?

Ar mai putea fi şi o afecţiune de natură psihogenă (acesta ar fi un caz fericit) situaţie în care se recomandă un consult psihiatric şi tratament de specialitate.

| anonim11_5290 explică (pentru tomthecat):

E ciudat pentru ca nu ma tine non stop. de exemplu azi in final mi-a trecut ca m-am luat cu alte alea, am mancat linistita nu am avut nimic. acum m-a luat iar. si anul trecut ma lua. senzatia asta a cam inceput de cand au inceput si atacurile de panica, si anume acum 5 ani. si am mai avut perioade cand ma lua asa si dupa o perioada ( si ma refer la luni bune ) nu mai aveam probleme... e ciudat

| tomthecat a răspuns (pentru anonim11_5290):

E clar că e vorba de o problemă de natură psihogenă care poate fi rezolvată prin mai multe metode :

1. Ocupă-ţi timpul cu diverse activităţi frumoase şi plăcute.
2. Evită să te uiţi la filme stressante (horror, "acţiune şi suspans", poliţiste, etc, diverse lucruri care îţi pot induce o stare de teamă sau nesiguranţă, lucruri de care n-ai nevoie).
3. Mergi la o Biserică Evanghelică în care să te integrezi, să fii înconjurată cu dragoste, să participi la diverse activităţi utile, să slujeşti lui Dumnezeu cu toată inima, să te simţi utilă, să nu mai fii singură, să nu mai ai timp să te gândeşti la tot felul de nimicuri, să nu mai ai cum să faci atacuri de panică, atât timp cât vei implicată în lucrări de misiune şi slujire a semenilor tăi.
3. Nu e rău să mergi şi la un consult psihologic şi chiar psihiatric, poate că ai nevoie de consiliere / tratament de specialitate pe care nu-l poţi găsi aici pe TPU.ro

Dumnezeu să te ocrotească şi să-ţi dea bucuria şi pacea Sa!

| Krush a răspuns:

Du-te la un doctor si vei alfa cu siguranta ce ti se intampla.