Baga Google Translate.
Acolo sunt explicate criteriile in baza carora se pune diagnosticul de schizofrenie. Sigur, nu e singura sursa, DSM-5 se gaseste pe internet in original (in limba engleza).
Multi au vazut Zbor deasupra unui cuib de cuci si cred ca asa e psihiatria. Nu, de fapt e pe dos (pentru cei care se interneaza voluntar si se duc voluntar la psihiatru).
"La unii ma refer"
asta se aplica in TOATA medicina si in multe alte domenii, cum ar fi de ex. avocati, care stiu sa te convinga dar dpdv profesional sunt ultima cizma si iti fac mai mult rau decat bine, de ajungi sa ii platesti nevestei la divort de 3x toata averea pe care ar trebui de fapt sa o impartiti, IT care te fac sa te imprumuti ca sa iti cumperi racheta cand tu ti-ai putea rezolva problema de la a la z cu ultima rajnita prapadita, etc. (exemplu REAL pe vremuri am lucrat la un internet cafe, si admin-ul de dinaintea mea insista ca patronul sa cumpere win XP spre deosebire de win98 cu deep freeze care mergea foarte, foarte bine, ca el nu se descurca pe 98, iar XP costa in rautate la momentul respectiv)
Eu am dat mita la o psihologa sa fie sincera cu mine. Sa a-mi zică cu adevărat ce am.
E irelevant ce ai menționat aici tu cu criteriile atâta timp cât eu am primit diagnostic 2 afectiuni diferite și la una din ele nu coincide cu simptomele mele. Psihiatria e de 2 bani atâta timp cât nu pot vindeca o depresia și o anxietate, devii dependent de ele și o leguma și nici nu ai boala vindecata, revino la realitate! Asa stau lucrurile.
Mi am dat seama. Eu am zis sa aibă grija lumea la cine se duce sa mai ceara și alte păreri.
Medicamentele oferite de "psihologi" vindeca doar efectul, nu cauza.
Cauza trebuie sa si-o repare singur persoana in cauza.
Problema e ca in ziua de azi, oameni nu mai sunt asa conectati intre ei, iar toata povara cel mai adesea sta pe umerii persoanei in cauza.
Ba din contra, aceasta singuratate face ca oamenii sa simta o povara amplificata pe umerii lor.
Iar daca esti o persoana slaba de inger, e destul de greu sa treci peste unele probleme/neajunsuri.