anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O dietă neechilibrată poate cauza în vreun fel creșterea tensiunii arteriale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| 4ndr33y a răspuns:

Da, sarea, grasimile si zaharul dau hipertensiune arteriala si tahicardie.

4 răspunsuri:
| Nirvanaaa a răspuns:

Dacă persoana nu mănâncă la ore regulate nu ar afecta, dar dacă consuma multa sare la mese atunci da. În special celor cu tensiune mare li se recomanda sa reducă consumul de sare și sa se hidrateze bine.

| anonim_4396 explică (pentru Nirvanaaa):

Am observat la mama ca are tensiunea destul de okay după ce a trecut la regim și consuma fără grăsimi, prăjeli, mezeluri și altele. Înainte de regim avea tensiunea între 14 și 16 chiar și 18 cu tot cu tratament. Acum are 12 și chiar mă miră pentru că este fix tensiunea pe care o am eu în mare parte și sunt tânăr. Avem un tensiometru dar nu este orice no name cumpărat din LIDL.
Omron, validat clinic. Nu se pune problema unui afișări eronate. Și când nu este bine strâns pe mâna practic afișează asta.
Iar sare nu consuma în exces, dar degeaba mânca oul fără sare sau mai știu eu. Dacă mezelurile sunt pline cu sare. Sau altele. Tensiunea 12 la ea era raritate înainte, acum vad ca se menține 12. Rar 13.

| Nirvanaaa a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci sa continue tot așa cu alimentatia dacă astfel tine tensiunea in limite normale.
Da, Omronul e considerat cel mai bun și cel mai des recomandat de medici ca da valorile reale.

| dinaprilie a răspuns:

Acum si doctorii sunt pe tiktok. Cine mai stie.

Întrebări similare