Depinde de la om la om, durerea este ceva relativ, unii o simt mai mult altii mai putin
Cred ca si aici se aplica sintagma obisnuinta este a doua natura, adica cu cat te tai mai des cu cat te supui la dificultati cu atat te obisnuiesti
Eu de exemplu reusesc sa imi bag un ac in nas daca vreau si sa nu ma doara, dar mor de durere cand ma doare gatul la o raceala puternica de exemplu
Unii asa s-au obisnuit cu focul altii cu frigul.
Fiecare percepe durerea diferit si ceea ce ti se intampla tie se intampla si altora, fara sa fie ciudat.
Am avut operatii grave si dupa operatie cat esti in terapie intensiva ti se da morfina si alte droguri puternice ca sa te tina fara dureri, dar la mine nu a fost cazul, fiindca durerea era atat de usoara ca nu ma deranja si nu luam.
La fel sunt si eu. Durerea e tot mai slaba, vorbind de leziuni simple.
Adevaratele dureri sunt alea interne, cum ar fi un carcel, o lovitura la fudulii, vreo iritatie pe la colon sau deranj pe la stomac.
Chestiile de piele sau vanataile sunt banale.
Este bine ca iti pui intrebarea asta,daca ai observat asta, daca simti ce spui, atunci este bine sa mergi sa consulti ceva doctori.
Nu este normal sa nu simti ce arati, asa ce o sa faci iti pierzi din piesze si tu tot mergi inainte pe drum scuze dar nu este in regula.
Sa te atingi de un fier, sa iti ramina pielea pe acel fier si tu sa nu ai nici o treaba, ceva nu-i in regula.Ar trebuie sa simti o durere de sa faci pe tine, cam asa se simte in mod normal la o arsura sau cu apa fiarta.
Deci este exact cum spui ciudat, deci nu-i normal.Sa stai linistit, cel mai indicat este sa consulti ceva doctori, deci mai multi decat unu, vezi ce or sa zica, banui ca aia au mai intilnit cazuri asa si stiu ce sa te sfatuiasca, ori ce va trebuie sa faci.
Bafta.
Cumva, cu timpul, devenim mai "imuni" la durere
Si nu doar la cea fizica, ci chiar si la cea sufleteasca
Deci da, e normal.
Am patit si eu chestii asemanatoare...
Sper ca ai facut antitenaosul.
Este absolut normal sa nu sesizam o rana pana cand nu o vedem atata timp cat suntem implicati in alte actiuni care ne solicita atentia, iar tolerabilitatea la durere poate sa fie crescuta prin expuneri repetate.