| SporeBox a întrebat:

O intrebare pentru barbati. S-ar putea sa sune putin ciudat, sigur o sa sune, dar voi ati observat pana acum o schimbare in modul in care percepeti durerea? Eu am 17 ani, nimic special la mine, nu am boli genetice sau altceva, dar observ ca incep sa simt durerea la o intensitate tot mai mica. Eu merg in drumetii si mi se intampla mereu sa ma tai in maracini, cu cutitul sau sa ma pleznesc peste degete cu spatele securii sau cu ciocanul cand imi bat tarusii pentru cort, dar lucrurile astea nu ma mai deranjeaza la fel de mult. Daca e vorba doar de taiat trebuie sa vad rana ca sa imi dau seama ca s-a intamplat. Ceva mai recent, ieri am incercat sa fieruiesc. Am incins fierul pana s-a facut rosu si atunci il bateam cu ciocanul (ca sa intelegeti temperatura). Atunci nu era rosu, dar destul de incins cand l-am atins cu antebratul. Nu am o rana rea, dar mi-a ramas putina piele lipita de fier si forma lui in pielea de a ramas. Ideea e ca nu simt nimic, iar atunci am simtit decat o usturime pe moment, nimic foarte rau. Mi se pare ciudat lucrul asta tinand cont ca eu cand eram mic eram un matait. Ar trebui sa ma gandesc la lucrurile astea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Depinde de la om la om, durerea este ceva relativ, unii o simt mai mult altii mai putin
Cred ca si aici se aplica sintagma obisnuinta este a doua natura, adica cu cat te tai mai des cu cat te supui la dificultati cu atat te obisnuiesti
Eu de exemplu reusesc sa imi bag un ac in nas daca vreau si sa nu ma doara, dar mor de durere cand ma doare gatul la o raceala puternica de exemplu
Unii asa s-au obisnuit cu focul altii cu frigul.

| Violleta2022 a răspuns:

Fiecare percepe durerea diferit si ceea ce ti se intampla tie se intampla si altora, fara sa fie ciudat.
Am avut operatii grave si dupa operatie cat esti in terapie intensiva ti se da morfina si alte droguri puternice ca sa te tina fara dureri, dar la mine nu a fost cazul, fiindca durerea era atat de usoara ca nu ma deranja si nu luam.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

La fel sunt si eu. Durerea e tot mai slaba, vorbind de leziuni simple.
Adevaratele dureri sunt alea interne, cum ar fi un carcel, o lovitura la fudulii, vreo iritatie pe la colon sau deranj pe la stomac.
Chestiile de piele sau vanataile sunt banale.

| relian a răspuns:

Este bine ca iti pui intrebarea asta,daca ai observat asta, daca simti ce spui, atunci este bine sa mergi sa consulti ceva doctori.
Nu este normal sa nu simti ce arati, asa ce o sa faci iti pierzi din piesze si tu tot mergi inainte pe drum laughing scuze dar nu este in regula.
Sa te atingi de un fier, sa iti ramina pielea pe acel fier si tu sa nu ai nici o treaba, ceva nu-i in regula.Ar trebuie sa simti o durere de sa faci pe tine, cam asa se simte in mod normal la o arsura sau cu apa fiarta.

Deci este exact cum spui ciudat, deci nu-i normal.Sa stai linistit, cel mai indicat este sa consulti ceva doctori, deci mai multi decat unu, vezi ce or sa zica, banui ca aia au mai intilnit cazuri asa si stiu ce sa te sfatuiasca, ori ce va trebuie sa faci.
Bafta.

| OldSoul a răspuns:

Cumva, cu timpul, devenim mai "imuni" la durere laughing
Si nu doar la cea fizica, ci chiar si la cea sufleteasca laughing
Deci da, e normal.
Am patit si eu chestii asemanatoare...

Răspuns utilizator avertizat
| Darius50boss a răspuns:

Așa este la vârsta asta și eu am 17 ani

| PIayWithFire a răspuns:

Sper ca ai facut antitenaosul.laughing
Este absolut normal sa nu sesizam o rana pana cand nu o vedem atata timp cat suntem implicati in alte actiuni care ne solicita atentia, iar tolerabilitatea la durere poate sa fie crescuta prin expuneri repetate.