| Radandam a întrebat:

O lovitura cu capul in usa, trebuie sa faci vaccin antitetanos la lovituri? A trecut aproape 11 luni de cand am avut acea lovitura.Credeti ca ss mai poate infecta? nentionez c dupa lovitura imi luase putin din piele de pe frunte, dar pe o rază mica de tot, un fel de julitura in care mi-a curs o picatura de sange in servetel.Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Craciun fericit pentru toata lumea!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Vaccinu ăla îl faci cât mai repede de la lovitură, dacă era să fie riscantă erai mort de mult.

| Simpatic a răspuns:

Dupa 11 luni este tarziu, iar tu nu ai nimic acum.
Usa oricum nu era de fier si sigur nu era un fier ruginit.
Cu toate acestea ai scapat asa ca nu iti mai face probleme.
Esti sanatos tunwinking

| Violleta2022 a răspuns:

Nu ai de ce sa faci vaccin antitetanos pentru o lovitura cu usa, in cap, vaccinul ala il faci cand te intepi intr-un cui ruginit si te infectezi.
Oricum, dupa 11 luni, nu mai conteaza, ca de era infectie, se inflama capul atunci, pe loc.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă făceai tetanos, în 11 luni te curățai.

| edit28 a răspuns:

Vaccinul se face in primele zile de la lovitura, perioada de incubatie a virusul dureaza pana la o luna. Daca n-ai avut nimic pana acum e bine.

| GicaGigekGica a răspuns:

Inainte nu mai erau atatea vaccinuri si atatea dezifectante si traiau oamenii si asa. M-am julit, m-am taiat, am mancat fructe nespalate, m-am taiat prin sticle si nu am nimic. Cum vrei sa dezvolte corpul imunitate, o sa ajungem sa murim de la o simpla raceala fara medicamente.

| Marbea a răspuns:

Eu stiu ca antitetanos faci daca dai cu capul intr-un cui ruginit, sau iti intra vreo aschie dar pentru lovituri n-am auzit. Pai de cate ori mi-am julit eu genunchii prin pietris cand eram mica, in afara ca m-a durut si mi-au ramas semne n-am avut nimic. Asa ca stai linistit ca n-ai nimic si nu patesti nimic.

| AndreiFFF a răspuns:

Eu m-am lovit cand am cazut mai demult cu capul de asfalt cand ma uit la un prost jos din tompogan m-am lovit cu capul de asfalt si a durut tare am vazut stele verzi. nu ai nimic ce am avut eu mi-am pierdut 10 neuroni. crying

laughing laughing laughing laughing laughing

| DarthNiger a răspuns (pentru AndreiFFF):

Se vede ca ai pierdut neuroni fiindca raspunsul tau nu are nicio legatura cu tetanosul