Are pitiriazis verzicolor care este foarte rezistent la tratament si se intinde foarte tare. Nu are legatura cu analiele, este o micoza superficial care nu activeaza imunitatea. Ii recidiveaza ca nu are rabdare sa se trateze corect (este greu). Tratamentul se face cam asa: timp de 6 luni (in fiecare zi, fara nici o abatere, daca rateaza o aplicare, reia totul de la inceput) trebuie sa foloseasca sapun cu sulf la fiecare spalare (si sa se spele de doua ori pe zi pe tot corpul si o data pe zi pe cap, cu acelasi sapun, fiindca ciuperca sta si in par). Dupa baie trebuie sa se unga cu un antimicotic (recomandat de dermatolog). Absolut de fiecare dată trebuie sa se unga bine pe toata zona afectata si 2-3 cm in jurul ei (pe piele perfect sanatoasa). In plus, ca trebui sa foloseasca la fiecare baie alt prosop (prosop special de corp, care nu se foloseste niciodata de doua ori, ci dupa fiecare utilizare fie se spala, la 95 de grade in masina de spalat, la un program de minim doua ore, fie se fierbe minim 50 de minute cu detergent, iar apoi, dupa uscare se calca cu fierul incins). De asemenea, trebuie sa poarte maiou de bumbac alb, chiloti si sosete de bumbac albe, care dupa fiecare purtare primesc acelasi tratament (spalare sau fierbere si calcare). Cearsafurile (toate) se folosesc maxim 5 nopti si urmeaza acelasi tratament. Cada se spala in fiecare zi frecand-o bine de tot cu Domestos sau ceva similar. Stiu ca e chinuitor, dar asa a scapat sotul ****. Nimic altceva nu functioneaza. E important ca in aceste 6 luni sa nu plece de acasa daca nu poate, in locul unde merge sa spele prosapele si cearsafurile corect.
Va multumesc mult. Raspunsul dvs e foarte excelent. Am sa-i spun si lui baiatul ( amicul ), ma bucur ca sotul dv. a scapat! D-zeu sa va dea multa sanatate! Sincer, nu a mai facut pitiriazis versicolor? I-a trecut tot si definitiv? Din ce cauza apar ciupercile astea? In afara de apa termala! Sa nu va suparati!
Nu a mai facut, desi sunt 10 ani de atunci (cred ca aproape 11 de cand am inceput tratamentul). Ciuperca asta se ia din bazine cu apa dulce, balti si lacuri. e partial rezistenta la clorinare asa ca adesea colonizeaza aceste ape. se mai poate lua de pe lenjerie, prosoape folosite de cineva infectat si spalate superficial (la temperaturi de sub 90 de grade).
Acelea nu sunt ciuperci sunt pete de la ficat, nu s-au luat de la ape termale, de la bazin si de niciunde, sunt produse de corpul persoanei bolnave de ficat!
te-as sfatuii sa mergi sa-ti faci analize specifice pentru ficat! orice medic stie ca acele pete nu sunt produse de apa, ci de un ficat deficitar, adica bolnav!
Petele nu sunt contagioase, adica nu se iau, sunt produse doar de un organ bolnav.
O alta dovada ca are probleme cu ficatul este si urticaria, avand un ficat deja bolnav si foarte sensibil, se rezolvat la fiecare mancare care nu-i sanatoasa sau foarte proaspata!
Sa mearga la un hepatolog si doar acela va stii ce analize sa-i precsrie!
Ficatul e sanatos! Nu e de la ficat! Si-a facut analize specifice pentru ficat si restul! Pur si simplu a luat-o de la apa termala care e periculoasa! Si nu e vorba de mine ci de baiat! Ficatul nu are legatura cu astea! Petele trec si nu e asa de grav!
A mers la deramtolog? Sau a facut analizele la clinica din colt? E posibil sa ii treaca dar depinde exact ce diagnostic are.
Da. A fost de cate ori dar nu ii trece si asa! Adica i-a trecut tot, dar i-au aparut petele iar. Nu stiu care e cauza! Are ciuperba! Iar petele mici albe si nu stiu ce sunt care i-au aparut de curand. Analizele i-au iesit bune in general! Pielea baiatului e sensibila!
I-a zis ca are pitiriazis versicolor ( de la apa termala sau apa nepotabila, cu bacterii), cica nu e grav! Asa a spus dermatologul, i-a dat un spray si o crema Clotrimazol, atat! Ce investigatii sa mai faca? Plus ca are urticarie de alimente, unele! Urticarie usoara, face alergie foarte rar si bea Claritine! De 5 ani.
Salut,
Persoana in cauza sufera mai mult ca sigur de pitiriazis versicolor. Este intr-adevar o ciuperca care, atunci cand se inmulteste excesiv, provoaca aceste pete pe piele. Numele de "versicolor" vine de la faptul ca poate avea mai multe culori: maroniu, alb, roz. Tratamentul corect facut asigura vindecarea dar trebuie luate si anumite masuri de preventie a recidivei. O consultatie la medicul dermatolog ii poate rezolva definitiv problema. Despre pitiriazisul versicolor aici: http://primoderm.ro/articole/de-stiut-despre-pitiriazis-versicolor/
Succes!