Daca persoana stie de existenta infectiilor, nu mai poate fi donator de sange.
Anterior donarii de sange, trebuie completat un chestionar din care sa rezulte daca exista sau nu probleme de natura medicala. Potentialul donator de sange trebuie sa declare daca a avut sau nu: hepatita, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inima, tensiune peste 18 mmHg, boli de piele. Exista intrebari legate de numarul de parteneri sexuali ori referitoare la efectuarea unui tatuaj de catre o persoana neautorizata.
Iti dai seama ca cel chestionat poate sa nu spuna adevarul, gandindu-se doar la bonul de masa pe care il va primi pentru sangele donat. Dar Chlamydia nu produce simptome de la inceput, exista si persoane care nu stiu ca au aceasta infectie ani de zile, pana la aparitia primelor simptome.
Oricum, sangele recoltat este supus multor analize medicale inainte sa fie transfuzat. Daca se depisteaza existenta unui virus, i se comunica personal donatorului si acesta nu mai poate dona sange.
Camelia draga, i-ai spus foarte bine. Ar trebui sa asculte de sfatul tau.
O lamurire: nu eu trebuie sa donez singe, ci un prieten bun care mi-a cerut un sfat inainte de a merge acolo. Si eu tot i-am spus ca nu are voie...
Eu donez sange cam de 2 ori pe an si din cate stiu eu orice persoana care sufera de vreo boala, sindrom sau ia vreun tratament nu poate dona sange.Si daca iei o pastila ca te doare maseaua cand mergi sa donezi trebuie sa le zici la asistente.Eu am patit acum 2 ani, am avut un deget fracturat si luam calmante ca sa mai imi amelioreze durerea si nu m-a lasat sa donez sange. Oricum eu zic ca e bine sa mergi pana la sectia de hematologie din orasul tau si acele asistente iti vor oferi mai multe informatii. O zi buna pa
PrecioussGirl întreabă:
eugen11 întreabă: