| Teodor168 a întrebat:

O persoana cu note bune la scoala este neaparat o persoana inteligenta, cu un creier mai bun, sau inteligenta nu tine cont de notele de la scoala?
Unii zic ca da, alții ca nu, voi ce credeți?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca notele sunt luate cinstit, cu siguranta o persoana cu note bune la scoala este intelgenta. Dintre cei cu note mici la scoala cativa, foarte foarte putini (poate unul dintr-o mie) au un talent special si un creier extraordinar.
Uite, ma uit la fostii mei colegi din generala si liceu. Stiu despre vreo 200 ce au facut in viata. Dintre astia, doar unul este mult deasupra notelor lui din scoala, restul se clasifica acum exact cum se clasificau in urma cu 20 de ani cand am terminat liceul (ma refer la cat de multumiti si impliniti sunt cu cariera lor, cat sunt de respectati si cati bani castiga). Dintre cei cu note mari, nici unul nu s-a pierdut, toti sunt oameni cu mult succes.

| DavidoffUser a răspuns:

Nota conteaza doar la admitere.In rest nu-ti zice nimic. Poti sa fii foarte inteligent si daca nu vrei sa inveti, nu inveti si ai luat 2. Daca e sa dai admitere la facultati de renume, unde-i greu de intrat, sa zicem drept in Buc sau medicina in Cluj si iei 9, iar la liceu ai avut numai 5 si 6, esti inteligent sau prost?

| Voro a răspuns:

Exista oameni inteligenti care nu vor sa arate asta, pur si simplu. Traim intr-un univers in care inteligenta nu este pe primul plan. Oamenii 'prosti' au o rata mai mare de a deveni sefi, fata de cei destepti. De ce? Fiindca 'prostul' actioneaza din prima, fara sa gandeasca consecintele. Johnny Deep, Britney Spears, Robert De Niro, Al Pacino sunt printre putini acei 'prosti' cum va place sa spuneti care au succes si numele lor o sa ramana undeva. La felul in care se acorda notele la noi in tara, iti pot spune cu mana pe inima ca nu asta favorizeaza inteligenta unui om. Invatatul la noi nu e genul ala de exercitiu la care sa-ti ramana ceva in cap. E vorba de toceala, toceala, toceala si 'lipeala' cu profesorii. Nu m-am obosit niciodata foarte mult cu scoala fiindca stiu ce am de facut si am incredere in mine. Sunt de parere ca: NICIODATA notele n-o sa aiba un impact asupra inteligentei unui om.

| Andreea213 a răspuns:

Inteligenta nu tine doar de notele de la scoala. Daca ai note bune, esti o persoana silitoare, dar nu neaparat si inteligenta. Daca rezolvi probleme de logica, te poti considera inteligent. Parerea mea este ca munca e mai importanta decat inteligenta, pentru ca degeaba ai minte agera daca la scoala iei 4, ca nu te straduiesti deloc.

| Savantul2017 a răspuns:

Notele de la scoala nu reflecta nivelul de inteligenta insa cu siguranta afecteaza cariera pe viitor(degeaba esti inteligent daca nu ai minim o diploma de bacalaureat).Am cunostinte care au terminat facultatea si, desi au o functie buna nu dau dovada de inteligenta iar alte persoane care nu au terminat liceul au reusit sa isi deschida firme care au succes.

| yasmine1903 a răspuns:

Bună!
O persoană care are note bune la şcoală,are o memorie bună,cel putin in Romania, unde suntem obligati sa memoram en mii de pagini pentru o nota buna.
Aici totul depinde de cum o iei si cum gandesti tu in privinta asta.
Eu cand spun inteligent, ma refer la o persoana cu un caracter frumos, care gandeste si are un suflet frumos. Pentru mine asta inseamna sa fii inteligent! Degeaba ai doar note 10, daca nu stii sa te comporti! Do u understand me?)
Noapte buna ca peste cateva ore am scoala!rolling on the floor Hai, te puupp!

| Rambo335 a răspuns:

Clar daca ai note bune la scoala ai si un creier bun. Dar este interpretabil. Poti avea note bune pentru ca sti cum sa te bagi pe sub pielea profesorilor. s.au ai note bune deoarece chiar iti dai interesul. si din punctul meu de vedere inteligenta nu tine cont de note. Daca esti inteligent nu iti trebuie neaparat o nota