Vorbeste cu ea sau un adult si mergi la spital cu ea. Sper sa iti fie utile si aceste idei.
CE PUTEŢI FACE
Încurajaţi-o să vă vorbească despre ce o frământă. Iată câteva sfaturi:
Consolaţi-o. Dacă fiica voastră vă dezvăluie că se răneşte singură, încercaţi să nu vă arătaţi şocaţi sau îngroziţi. Vorbiţi-i în schimb cu calm şi consolaţi-o. (Principiu biblic: 1 Tesaloniceni 5:14)
Puneţi-i întrebări care să o ajute să se deschidă. De pildă, i-aţi putea spune: „Ştiu că nu ai întotdeauna o părere bună despre tine. Ce te frământă?" sau „Cum să te ajut când te simţi îngrijorată sau deprimată?" ori „Ce ţi-ai dori cel mai mult să fac pentru a fi mai apropiate?". Ascultaţi-i cu atenţie răspunsul fără să o întrerupeţi. (Principiu biblic: Iacov 1:19)
Ajutaţi-o să aibă un punct de vedere echilibrat cu privire la sine. Întrucât cei ce-şi fac rău singuri se concentrează în general asupra eşecurilor lor, probabil ar fi bine să vă încurajaţi fiica adolescentă să-şi vadă şi părţile bune. I-aţi putea propune să scrie cel puţin trei lucruri care-i plac cu privire la propria persoană. „Faptul de a scrie ce puncte forte aveam m-a ajutat să văd că am însuşiri frumoase", spune o tânără pe nume Briana.
Îndemnaţi-o să se roage lui Iehova Dumnezeu. Biblia spune: ‘Aruncaţi-vă toate îngrijorările asupra lui, pentru că el se interesează de voi’ (1 Petru 5:7). Iată ce mărturiseşte Lorena, care are 17 ani: „Am făcut eforturi să-mi vărs inima înaintea lui Iehova Dumnezeu îndeosebi când mă simţeam tentată să mă rănesc. Rugăciunea m-a ajutat în lupta împotriva acestui obicei". (Principiu biblic: 1 Tesaloniceni 5:17)
Poti da o explicatie logica ce legatura este intre intrebarea ta si raspunsul premiat? Tu ai cerut un raspuns medical-stiintific si premiezi un raspuns spiritual-bilic intre ele neexistand absolut nicio legarura. Raspunsul la intrebarea ta este NU, nu i se va intampla NIMIC RAU, chiar daca ceea ce a facut nu este un lucru irational, anormal.
anonim_4396 întreabă: