| annonimaaaa555 a întrebat:

O sa scriu tot ce s-a întâmplat pana acum...
Iau anticoncepționale de 3 ani, însă acum am întâmpinat o problemă. Mi-a lipsit o pastilă activa alba din folie (din fabrica)din a doua saptamana și nu stiam ce sa fac
Ginecologul nu mi-a răspuns. Ziua respectivă nu am luat (deoarece nu aveam ce)si dupa am continuat. Am avut contact sexual neprotejat cu iubitul intre ziele din 29 aug 2 sept-am fost pe ovulație între 25 si 31 aug(asa arata aplicația)Pastila lipsa a fost pe data de 3 sept(dupa aplicatie as fi fost pe ovulatie in data de 30 aug). Mi-a venit ciclul după o zi de întârziere adica 14 septembrie(A fost un ciclu normal)Sunt sanse de sarcină? Știu ca logic ar fi sa nu fie dar am mai auzit ca prima luna cică poate sa ți mai vina menstruația

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Florian80 a răspuns:

Stai linistita ca nu ti se intampla nimic pastilele astea au efect si la luni intregi dupa ce ai incetat sa le iei daramite la una ca tine care le iei de 3 ani.Nicio sansa sa ramai!
Fara stres!

| annonimaaaa555 explică (pentru Florian80):

Mulțumesc!

| Florian80 a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Primesc funda?

17 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu stiai ce sa faci ca lipsea pastila alba. Era simplu, luai pastila rosie laughing asa se face in situatii de urgenta, parca asa arata si in filme nu?
Deci ai avut menstruatie normala si tu vii tosusi si intrebi daca esti insarcinata laughing asta da intrebare, banui ca nu stii cei aia menstruatie, ca de ai fi stiut sigur nu mai intebai.
Dar uite ca te intreb eu acum, cei aia mentruatie, ce anume se intampla la menstruatie?

Astept raspuns sa vad cate stii sau daca stii ceva despre corpul tau.

| annonimaaaa555 explică (pentru relian):

Știu ce e menstruația. Am întrebat, deoarece cunosc multe fete/femei cărora le-a venit ciclul în urmatoarele trei luni(erau insarcinate deja in 3 luni; unele doar in 2 luni dar ce vreau sa zic e ca o fata era i sarcinata in 3 luni si tot i-a venit menstruatia timp de 3 luni).(cauta pe net dacă crezi ca e o prostie) Acuma eu o sa zic cu cuvintele mele ce știu despre menstruatie.
Când îmi vine menstruația, corpul meu începe procesul de eliminare a sângelui și a țesutului din uter. Acest lucru se întâmplă deoarece un ovul neutilizat și țesutul endometrial sunt eliminate din corp în lipsa unei posibile sarcini. Menstruația poate fi însoțită de simptome precum crampe abdominale, senzație de oboseală sau schimbări de dispoziție, deoarece nivelurile hormonale se modifică în timpul acestui proces. (La mine astea nu sunt dar asa in majoritatea cazurilor)

| relian a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Sa nu o mai lungim, popular vorbind, menstruatia este cuaratirea uterului de mucoasa veche.
La fiecare ciclu, sau dupa fiecare ciclu, daca in uter nu s-a prins nimic, nu sa atasat nici un embrion, ovul fecundat, atunci acea mucoasa care captuseste uterul vostru, sau parte din ea, incepe sa se desprinda si sa fie eliminata.
Este daca vrei cum este pielea de la mana, de pe corp, pielea se regenereaza tot timpil, celule vechi mor, altele le ia locul si ele cad.
Vezi asta mai bine la picioare, la degetele de la picoare alea mari, acel calus, este piele moarta care inca se tine acolo.

Uterul are o mucoasa, noua, sau o suprafata noua, atunci cand nu mai sigerezi deja mucoasa noua s-a format si este acolo pregatita sa primeasca un eventual embrion, sa se prinda de ea acolo in uter.
Dupa ce ovulul sau ovule sau desprins de pe ovar si nu au fost fecundate, nu s-a prins nici unu de uter, atunci acea mucoasa a uterului este deja batrina, incepe sa se dezintegreze, asa eliminati voi in momentul menstruatiei acea mucoasa.

Cam asta ar fi menstruatia. Acu avand in vedere ca sub mucoasa veche se formeaza alta noua si asta veche este elimninata, sansa sa apara o sarcina este de 1 la stiu si eu cate milioane, insa ar exiata sansa doar daca ciclu acelei femei este neregulat.
De aia am intrebat daca stii cei aia menstruatie si daca ai ciclu regulat sau neregulat.
Daca o femeie are ciclu regulat, nu exista sa ramana gravida la menstruatie.
Referitor la ce ai spus tu ca ai citit, nu stiu ce femeie care au avut menstruatie dupa 2-3 luni de zile, nu stiu, e posibil, nu ma pricep atit de bine la anatomia femei, sau legat de chestia asta, nu stiu daca dupa ce uterul a primit un ovul fecundat s-a prins la locul lui, ce se intampla in continuare.

Acea mucoasa se transforma in altceva, cred, dar nu stiu daca aia ar putea sa produca acea menstruatie de care tu ai spus.

Dar daca femeia are ciclu regulat, gindeste ca la menstruatie nu are cine se prinde de noua mucoasa a uterului, nu exista in perioada aia
un ovul matur care sa fie fecundat si sa reuseasca sa se prinda in uter, chiar daca menstruatia este prezenta.
La femeile care au ciclu alandala, acolo da, nu este o data exacta cand ai ovul matur, exista posibilitatea unei sarcini chiar si cand esti la menstruatie.

Despre asta voiam sa stiu daca tu stii.Stai sa vaz daca dupa fixarea ovlului, uterul isi formeaza o noua mucoasa.
Ok am revenit.Ce se intampla? Daca un ovul a fost fecundat, el merge apoi cateva zile si se prinde de mucoasa uterina, daca se prinde.
Dupa prindere de mucoasa uterina, embrionul impreuna cu ajutorul mucoasei ajuta la formarea placentei, in care viitorul fat se va dezvolta.
Mucoasa dupa ce ovulul a fost fecundat, nu se mai dezintegreaza, deci nu mai ai menstruatie, ea sufera modificari si se transofrma intr-o membrana numita Decidua care ajuta ca acel ovul fecundat sa se prinda, ajuta la schimbul de substante dintre mama si fat, si la nastere.

Ca urmare dupa ce ai ramas insarcinata nu mai exista menstruatie.Din punct de vedere medical acea singerare ce tu spui ca ai citit, nu este menstruatie.
Dar oamenii au generalizat si orice singerare o numeste menstruatie, desi nu este corect.
Este adevarat, sunt femei care singereaza dupa ce au ramas insarcinate, dar lucru asta nu este normalsi se intampla foarte rar, acea singerare nu este o menstruatie, este semn ca ceva nu este acolo in regula.

Se intampla aceasta singerare sau menstruatie falsa cand embrionul nu s-a prins total, acolo are loc singerari, cand placenta nu se formeaza total in uter, cand embrionul nu se prinde total doar in uter si alte cateva situatii genul asta, sarcina extrauterina, la fel se produc singerari.

Dar aceste singerari is de scurta durata, arata altfel decat o menstruatie si este semn rau, adica ceva anormal se intampla.

Menstruatia=dezintegrarea suprafeteti mucoasei uterine si eliminarea ei corect?
Singerarea in timpul sarcinii= probleme, nu este o menstruatie, mucoasa uterina, deja nu mai este mucoasa, este Decidua, nu se mai poate dezintegra, sa dea menstruatie.

Eu am informatiile astea de la clinici gen Mayo clinic, sau Cleveland Clinic daca ai auzit de astea.Aia explica asa mai amanuntit orice chestie medicala, eu am spus doar asa mai pe larg, nu amanunte ca deja ne prindem urechile daca intram in amanunte.

Bineinteles cum ai zis si tu, acea mucoasa este un tesut, nu toata se dezintegreaza, are vase de sange si nervi, doara suprafata ei din interiorul uterului se dezintegreaza.
De aia iese si sange, pentru ca ea are vase de sange si in timp ce se reface acea suprafata, normal se pierde si ceva sange.
Cum am zis nu-i bun sa intram in detalii, nu ca nu am intelege, cel putin eu am inteles, dar nu ma ajuta cu nimic sa stiu amanunte.

Concluzia?
-Acele femei ce ai citit nu au avut menstruatie
-Poti face sex garantat fara sa ramai daca ai ciclu regulat
- Sa faci sex fara prezervativ se numeste sex, iar sexul cu prezervativ se numeste altceva
-Sa faci sex fara prezervative este o placere, nu este o rusine, sau ceva de groaza asa cum sugereaza tanti Violeta.

Am cautat pe net ce ai spus tu si nu este adevarat laughing deci acele femei au probleme cu sarcina nu ca lea venit lor menstruatia, nici pomeneala de asa ceva, pentru ca nu mai are cine se dezintegra.
Acea singerare este daca vrei asa comparatie, cum ai o rana cusuta,, ori nu-i cusuta bina, ori fortezi acolo si aia se desprinde si singereaza.
Dar nu se dezintegreaza tesut, iese doar ceva sange.
Cam asta e cu aceste povesti, femei care au menstruatie dupa ce au ramas, povesti.

| annonimaaaa555 explică (pentru relian):

No eu numa am zis ce mi-au zis niște cunoștințe și au zis ca ginecologii lor au zis ca e posibil. De-aia m-am speriat puțin. Și eu am ciclul foarte regulat. Oricum mersi ca nu ți-ai bătut joc și ai explicat în detaliu.
Am citit asta pe regina maria:Ciclul menstrual din prima luna de sarcina constituie acea situatie speciala, in care ovulatia a fost dereglata si sangerarea menstruala s-a declansat in ciuda fecundarii. Prezinta caracteristici variabile, astfel ca poate consta in eliminarea unei cantitati reduse de sange menstrual cu prima zi de ciclu roz (menstruatie roz) sau eliminarea unei secretii menstruale cu tenta maro (ciclu peste sarcina culoare diferita).

| relian a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Daca ai cxiclu regulat, poti sa faci sex cu exceptia perioadei fertile fara probleme, nu ai cum ramane.
Dar pana la urma tu faci ce crezi, ce simti, nu trebuie sa te iei dupa nimeni.
Daca vrei sa faci sex natural laughing si fara riscuri, iei ceva anticonceptionale si ai revoilat problema.
Spor la cu si fara, ce vrei tu.

| StudentLaMedicina a răspuns:

Dacă tot eşti în dubiu, fă un test de sarcină. Dacă iese negativ poți fi sigură că nu eşti însărcinată pentru că nivelul de HCG (hormonul măsurat de testul de sarcină din urină) ar fi foarte mare în punctul ăsta ar sarcinii dacă ar fi să fie una. Deci, fă test, dacă e negativ poți fi sigură că nu este vorba de o sarcină.

| Batmanel a răspuns:

Spermatozoizii traiesc maxim 5 zile in colul uterin. Depinde de tratament sunt cu cateva pastile inactive, care declanseaza sangerarea... poate corpul a reactionat la lipsa pastilei, nu la sarcina.

| shyde a răspuns:

Pastilele astea sunt bombe hormonale, treaba ta, stiu fete care au facut cheaguri de sange de la ele si moartea le este iminenta.

Nu sunt ceva ce ar trebui consumat de oameni. Dar se dau datorita alegerilor gresite ale oamenilor.

| Sjhxjcks a răspuns:

Mai bine cumparai alte conceptionale și erai sigura. Nu mai întrebare de pomana aici

| annonimaaaa555 explică (pentru Sjhxjcks):

Nu pot lua anticoncepționale de capul meu. Anticoncepționalele se dau la prescripția ginecologului. Și în plus am văzut pastilă lipsa doar când am ajuns la ziua respectivă. Dacă as fi știut, as fi folosit și alte metode contraceptive

| Sjhxjcks a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Ma refer la faptul ca puteai cumpara acelasi tip de pastile
Nu era nicio problemă.

| Aris22 a răspuns:

Buna ziua. In mod normal nu ar trebui sa fie nici o problema, dar in ziua de astazi, avand in vedere batjocura cu care se lucreaza in orice domeniu medical atat in fabricile de medicamente cat si in spitale si cabinete...numai Dumnezeu ar stii precis. Dar repet nu ar trebui sa va faceti probleme ca veti ramane insarcinata

| annonimaaaa555 explică (pentru Aris22):

Mulțumesc

| Aris22 a răspuns (pentru annonimaaaa555):

Cu drag doamna