,, oama buna" ce ar fi sa intrebi un medic, sau daca este unul printre noi sa i raspunda:
am inteles ca si asa sunt riscuri
Andra vaccinul este recomandat fetelor virgine tocmai pentru. ca prin contact sexual se transmite virusul. Tu nemaifiind virgina s-ar putea sa-l fi contactat deja, dar asta nu inseamna ca vei face cancer.Totusi cred ca-l poti face si acum pentru. linistea ta fiindca este un vaccin impotriva unei anumite tulpini de virus care este responsabila de producerea cancerului. E ca si la gripa, faci un vaccin dar s-ar putea sa faci totusi gripa deoarece te-ai infectat cu alta tulpina de virus impotriva careia nu ai facut vaccin. Fetita mea e in clasa a cincea si anul trecut am fost de acord sa fie vaccinata, ea a facut trei doze si nu a avut efecte secundare.
Acum tu hotarasti ce vei face, dar mai cere parerea altora.
Daca ai avut cel putin un contact sexual, exista riscul sa fii infectata cu HPV si vaccinul sa-ti agraveze boala. De aceea trebuie sa-ti faci inainte de vaccinare o analiza numita fenotipare HPV. Daca nu esti infectata, te poti vaccina. Daca esti infectata nu te mai vaccinezi.
Intra pe www.informarehpv.ro si documenteaza-te! Se afirma ca 80% dintre fete/femei risca sa se imbolnaveasca de hpv! si 6 femei mor pe zi din aceasta cauza! Informati-va si PROTEJATI-VA!
buburuzaucigasa întreabă: