Da, un an de zile nu vei mai avea probleme. Dar după un an trebuie să mergi iarăși, pentru că iarăși se va forma tartru, și iarăși este nevoie de un detartraj. Tartrul este un factor important care dezvoltă mirosul urât al gurii. Sunt șanse să scapi definitiv de acest miros prin detartraj.
150 de lei costa, la doctorul meu, un detartraj complet. Desi eu nu mi-am dat seama ca la mine a fost doar partial, a fost de treaba si mi-a luat doar 100. Da, se face sus si jos. Nu este dureros, dar nici foarte placut.
Un detartraj costă în jur de 200-300 lei toată dantura (și sus și jos). Nu este dureros, și se face repede. Poți opta să alegi ce dinți dorești să îi cureți de tartru. Dacă alegi mai puțini te va costa mai puțin. Iar când vei mai strânge bani poți să îi faci și pe restul. Dar important este să îi faci cât mai repede pe cei mai vizibil afectați. Pentru că tartrul afectează și dinții dar și gingia. Dinții îi mai poți schimba cu alții; dar gingia afectata de tartru nu se va mai reface; adică nu se va mai ridica iarăși pe dinți. De aceea grabeste-te să faci detartraj măcar la dinții care sunt cei mai afectați. Cu 100-150 de lei îți poți face partea de jos.
Curaj!
Cam 150 ron detartraj + air flow mie imi ia mai putin ca fac la 3 luni pentru ca sunt fumatoare inraita si imi face mai superficial, daca ma duc la 6luni face cum trebuie.
Pentru nefumatori e ok la 1 an, nu iti afecteaza dintii decat daca se aduna extrem de mult tartru si placa bacteriana.
Dintii ce ai vazut tu ca se miscau erau cel mai probabil dintii unor oameni care sufereau de paradontoza.
Intre 100-200 lei, depinzand de stomatolog si oras. Nu ar trebui sa aiba urmari negative.
dobrin1019 întreabă: