Nu e adevărat! Exista un plan bine pus la punct sa fim cât mai grași
Paranoia.
Asta s-a discutat si cu un medic de diabet.
Exista mai multe solutii:
1 - scoti de pe piata cat poti produsele nocive, daca nu mai ai nu mai mananci.
2 - Faci un tratament asa fel incat sa nu mai simti placere cand le mananci, asa ca nu le mai mananci.
Sau tratament cum exista deja ca sa reduca pofta de mancare, si iar mananci mai putin, merge f bine ca ataca cauza mancatului, nu se opune efectului asa cum recomanda multi, nu manca, abtine-te, educa-te, se opun foamei si poftei si recidiveaza mereu.
3 - Faci mancarea sa nu mai faca rau, deja pe indulcitori s-a facut, prin fermentare glucozei cu drojdii a iesit eritritolul tot dulce dar cu 24 kcal/gram in loc de 300, ca nu se asimileaza tot.
Asa urmeaza si la grasimi, si la amidon prin modificare genetica a cerealelor, cartofilor.
Si atunci ramanem slabi macar, ca sanatosi din cauza la e-uri nu stiu, insa macar atat sa se rezolve.
Orice altceva nu functioneaza! Aia cu educatia, cu altele sunt prostii, realitatea arata ca nu merge.
De aia lumea medicala se misca in alta directie deja.
Miscare poate sa faca sau nu, nu conteaza, daca nu sar de kcal arse, nu se ingrasa.
Si cu ce te afecteaza asta pe tine?
In plus cred ca nici nu sunt suficiente resurse pe planeta asta pentru ca toti oamenii sa manance sanatos daca ma intelegi
Este destul teren agricol unde se pot cultiva legume si fructe natural iar in curand robotii vor lucra campul, nu oamenii
Ne afecteaza pe toti, pentru ca, cu cat mai multi bolnavi, cu atat sistemul medical se indreapta catre colaps, si cand ai nevoie, ti-o iei si tu.
Plus ca devine lumea neproductiva, se dau pensii de boala, iar te goleste de bani si iar nu iti place.
In sua obezitatea e considerata boala (la noi nu), daca esti prea gras sa lucri, iei pensie.
Chestia asta se dezbate intens si in lumea medicala chiar daca nu ii afecteaza aparent pe medicii respectivi.
Nu se rezuma omanirea doar la noi personal. Se leaga una de alta, suntem un sistem de fapt adica societatea, nu mergem fiecare de capul nostru.
De aia am si ajuns unde am ajuns la nivel mondial, ca "ce ma afecteaza pe mine", si nu ne-am gandit la mai multe.
Nu e vb de mancat sanatos, ca poti manca sanatos si sa te ingrasi de nu te vezi, daca mananci paine alba, dulceturi, ciocolata chiar daca nu au e-uri in ele si sunt facute cu ingrediente bune.
Poti sa faci pizza "sanatoasa", blat din faina alba facuta eco, cascaval din lapte eco, salam din carne eco, legume la fel.
Dar tot bomba calorica e.
Fiecare face ce vrea că e viața lui nu trebuie să faci tu pe șefa oameniilor.
Eu sunt bărbat
Nu e asa ca face fiecare ce vrea, ca depindem unii de altii daca stai sa vezi mai adanc.
Plus ca omul a dezbatut o situatie chiar care trebuie dezbatuta.
Mie nu imi convine sa ma puna aia sa platesc triplu asig medicala, doar ca sistemul se duce din cauza a din ce in ce mai multi oameni bolnavi de la obezitate!
Nu imi convine sa vad peste tot produse proaste si calorice, doar ca le cumpara ei, copiii mei daca as avea, sa vada, sa nu se abtin ca tentatia e f mare si in fata placerii greu rezisti, si sa bage gura prin ele.
Trebuie rezolvata problema, ca ne ducem dracu cu "fiecare face ce vrea".
Le porti tu de grija celor care mananca nesanatos, la fel cum sustii ca nu mai pot conservatorii de grija faptului ca nu ai tu loc de munca?
E treaba fiecaruia ce face si fiecare culege ceea ce a semanat.
Nu e vorba despre mine, de ce crezi ca e vorba despre mine?
Băi, tata, răspunsul e simplu și totuși complicat: trebuie să le arăți oamenilor că o viață sănătoasă nu înseamnă doar „mâncare sănătoasă", ci și un stil de viață care le dă energie și îi face să se simtă bine. Ca să-i convingi, ai putea să le zici așa:
„Bă, dacă nu te pui pe treabă acum, o să te rogi pe viitor că nu ai făcut schimbările astea. Să renunți la fast food, la tot ce-i plin de calorii goale și să alegi ceva mai curat pentru corpul tău, nu doar pentru cum arăți, ci și pentru cum te simți. Nimic nu te ajută mai mult decât un corp activ, cu mușchi sănătoși, nu doar slăbire pentru poză. Fă mișcare, mă, orice ai face, că îți va da mai multă putere, nu te lăsa prada comodității și a mâncării care îți strică metabolismul. Ai grijă de tine acum, că mai târziu o să-ți pară rău!".
Să le arăți că o schimbare nu e o pedeapsă, e un câștig pentru viața lor, iar dacă își fac timp pentru mișcare și aleg să mănânce mai sănătos, vor ajunge mult mai departe. În plus, să ai o abordare „realistă", nu-i forța să facă schimbări drastice, dar să le arăți că o alimentație echilibrată și un pic de sport pot face minuni.
Nici cum. Nu poți sa decizi pentru ei, deoarece au dreptul de a decide. Dacă sunt consecințe, aia e, treaba lor
Nu trebuie sa ne băgăm în viata altor oameni și în stilul lor de viață
Poti sa incerci, iar rezultatele vor varia.
Apuca-te de blogging, video, SM, scrie o carte, evident nu poti neglija partea de cercetare, dar daca vrei sa faci asta, trebuie sa incepi de undeva.
Vor fi oameni care te vor asculta, vor fi oameni care te vor injura, vor fi oameni care vor aprecia continutul, dar nu vor face nimic in mod activ, si vor fi si cei care te vor ignora complet.
Dar nici unul din categoriile mentionate mai sus nu pot sa te opreasca sa incepi de undeva.
Convingerea oamenilor să adopte un stil de viață sănătos presupune o combinație între educație, motivare și schimbări în mediul în care trăiesc: organizarea de campanii care să explice impactul negativ al alimentației nesănătoase și beneficiile unei diete echilibrate; exemple: afișe, videoclipuri, seminarii. obligația companiilor de a afișa clar conținutul caloric și riscurile alimentelor procesate. introducerea de cursuri obligatorii despre nutriție și sănătate fizică în școli încă din copilărie. ghiduri alimentare adaptate bugetului și preferințelor personale. prezentarea unor exemple de oameni care au făcut tranziția și au avut beneficii semnificative. reducerea prețurilor pentru fructe, legume și alte produse sănătoase prin subvenții. limitarea promovării alimentelor nesănătoase, mai ales în rândul copiilor. parcuri, piste de alergat, săli de fitness publice accesibile. campanii care să promoveze mersul pe jos sau pe bicicletă în locul mașinii. să se arate riscurile concrete (boli cardiovasculare, diabet) versus beneficiile sănătății pe termen lung, taxe pe mâncarea nesănătoasă: Impunerea de taxe pe alimentele bogate în zahăr sau grăsimi, Schimbările mici și constante sunt importante.
Nu ii poti convinge. Vor vedea peste cativa ani cand apa va deveni mai pretioasa decat petrolul.
AvalohAlyn întreabă:
FCatalinf întreabă: