Fix aceeasi substanta e folosita si pe tomate, iar pe alea le mancam toti cu coaja cu tot Concentratia de mononitrat de imazalil este in general si in coaja tomatei, ca si in cazul portocalelor. Pe termen scurt nu patesti nimic..pe termen lung, ramane de vazut, respectiva substanta o gasim in aproape toate fructele si legumele. Personal, nu mi-as face griji pentru coaja de portocala
Daca ar fi ceva natural, crescut la tine in curte ar fi ok zic
in rest uite de ce nu este bine sa consumi coaja
https://stirileprotv.ro/......cvent.html
Citricele ar mucegai foarte repede, din aceasta cauza li se trateaza coaja cu niste solutii toxice pentru om, dar care nu afecteaza miezul.
Coaja contine solutie antimucegai.
Pentru ca acestea contin tot felul de substante toxice care nu sunt reglementate la nivel relativ egal, fiecare tara cu propriile mofturi mai mult sau mai putin inexistente.Doar pentru ca nu ti s-a intamplat nimic nu inseamna ca pericolul nu exista.Intereseaza-te despre sanatatea oamenilor care aplica acele substante pe culturi, nu numai la citrice dar si la banane etc.Nu ti se va mai parea asa inofensiv cand auzi ce boli dezvolta ei.Acum, e logic ca sa faci o prajitura in care adaugi coaja de lamaie o data pe an nu te va afecta.Pana la urma totul se rezuma la expunere si dozaj.
Iar fructele si legumele bio, la fel, nu au nicio garantie ca sunt fara pesticide si mai stiu eu ce. Exista destule materiale pe tema asta, pot lasa niste linkuri pentru cine e interesat.Acelasi lucru se poate spune si despre produsele de ingrijire sau cele cosmetice.Organic, Bio, Natural nu au nicio insemnatate reala, concreta, uniforma din punct de vedere legal.
Deoarece coaja este tratata, nu stiu ce substanțe baga in ele si nu e ok pentru sănătate.
Mai sunt citrice bio la care poti sa folosești coaja, cred ca scrie pe ambalaj.
Si eu am folosit si n-am patit nimic ) nu recomand celor cate stau prost cu sănătatea
anonim_4396 întreabă: