| UnchiulRamiz a întrebat:

Oare e prea mult sa iau vitamina c de 1000 mg la 8 ore? 2 pe zi la 8 ore diferenta ma refer.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

La o persoana adulta, organismul se foloseste de maxim 1000mg (1g) pe zi, iar surplusul o elimina prin urinare.

| Simpatic a răspuns:

Nici nu te ajuta o cantitate prea mare, daca pe prospect scrie 1 pe zi atunci atat ei!
Pentru sistem imunitar vitamina C este un fel de placebo, cu sistemul imunitar te nasti nu il cresti din suplimente de 20 sau 50 de lei cutia, multi cred in aceste mituri si cumpara de pe la "plafare" tot felul de suplimente care sunt inutile, dai bani degeaba.
Si cazul vitaminei C este controversat unii medici spun ca ajuta altii ca nu, placebo cum am zis!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Cum sa iei 1000 mg vit C?
cantitatea recomandata e de pana in 100 grame / zi

| UnchiulRamiz explică (pentru suntserios):

Pentru raceala iau, asa mi-a zis farmacista sa fac. 2-3 zile pana imi mai revin sa iau 2 la zi.

| Hyperion7 a răspuns:

Adică 2000mg?
E puțin cam mult totuși, dar se elimina prin urina și nu prezintă efecte adverse majore.
Ar fi ok sa rupi o pastila de 1000mg in doua și le poți lua la 8 ore, adică doar o pastila in loc de 2
Asta desigur daca nu ai simptome agravate de răceală, că atunci mai merge

| Sekim a răspuns:

Daca vrei sa iei cantitatea asta cu scopul de a ajuta organismul sa lupte cu o raceala, ia linistit. Poti sa iei cantitatea specificata de tine zilnic si in general, chiar daca nu esti racit. Vitamina C este eliminata din organism direct daca corpul nu are nevoie de ea, deci in 99% din cazuri este sigura utilizarea ei. Totusi, pentru a preveni raceli si potentiale simptome nedorite specifice racelii, combini vitamina C cu NAC ( n-acetil cisteina ). Spor

| Standt a răspuns:

Una pe zi. Asa sunt gandite.