| JerichoATM a întrebat:

Oare se pot opera hemoroizii, cu laser sau in alt fel, la o femeie care alapteaza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| savino23 a răspuns:

Da se pot opera cu laser sau cum doresti tu,asta in functie de bugetul tau,dar nu stiu ce sa zic pentru femeia care alapteaza, pentru ca dupa orice operatie se ia tratament antiinflamator, care merge si in lapte la bebe.incearca bai calde, si bai cu ceai de pelin.multa sanatate si mergi la medic.

2 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Tratament local și/sau chirurgical vei face numai la indicația medicului, ține cont că alăptezi!
Pa, pa.

| doctoressa a răspuns:

Tehnici de chirurgie minim invaziva
• Ligatura cu benzi elastice. Acest procedeu consta in aplicarea unei benzi de cauciuc la baza hemoroidului. Circulatia fiind intrerupta, mucoasa hemoroidala se va necroza (va muri). Hemoroidul este aspirat intr-un tub, apoi strangulat la baza cu o parghie pentru a i se monta doua inele de cauciuc, astfel incit hemoroidul se va usca, pentru ca nu mai este irigat cu sange. Dupa 7-10 zile hemoroidul cade, ramanand o mica rana care se cicatrizeaza repede. Aceasta interventie se repeta la 2-3 saptamini pentru ceilalti hemoroizi. Aceasta procedura nu necesita anestezie.
• Scleroterapie. In cadrul acestei proceduri medicul injecteaza o solutie chimica in interiorul hemoroizilor care ii micsoreaza.Aceasta metoda este folositoare doar pentru hemoroizii foarte mici si este mai putin eficienta decat ligatura cu benzi elastice. Rezultatele sunt de multe ori de scurta durata si necesita repetarea tratamentului.
• Fotocoagularea cu laser. Produce coagularea hemoroizilor si transformarea lor in cicatrici fibroase. Metoda este foarte eficienta in hemoroizii mici dar cicatricile rezultate pot duce in timp la stenoza sau dimpotriva la incontinenta anala.
• Coagularea in infrarosu. In cadrul acestei tehnici se foloseste o sonda ce emite radiatii infrarosii si astfel produce caldura. Sonda este aplicata la nivelul hemoroidului determinand coagularea acestuia si transformarea in tesut cicatriceal. Metoda se foloseste singura sau in asociere cu ligatura cu benzi elastice si este considerata mai eficienta ca terapia cu laser in tratamentul hemoroizilor.
• Coagularea bipolara. Electroterapia bipolara are un efect direct de coagulare a membranei mucoase de langa hemoroid. Sondele bipolare se folosesc pentru tratarea hemoroizilor interni ce sangereaza.
• Terapia cu curent galvanic. Terapia cu curent galvanic se defineste ca disolutia hemoroizilor (distrugerea lor) prin mijloace chimice si electrice, utilizand un curent electric continuu ce determina reactie chimica la nivelul masei hemoroidale. Procedeul dureaza in jurul a 10 minute. Curentul galvanic, complet nedureros, este introdus direct in venele patologice: curentul, pozitiv sau negativ, determina o reactie chimica sau termala la nivelul tesuturilor, ceea ce, fie distruge, fie oblitereaza masa hemoroidala. Este un procedeu simplu si sigur si nu necesita anestezie sau spitalizare, nu lasa sechele si nu determina complicatii severe, asa dupa cum rezulta din studiile efectuate.
• Crioterapia( inghetarea extrema). Un dispozitiv criogenic foloseste nitrogen lichid pentru a ingheta hemoroidul. Aceasta provoaca caderea tesutului afectat, astfel incat sa poate creste un nou tesut in acel loc. Aceasta tehnica are un efect marit atunci cand este folosita in tratarea hemoroizilor externi.
• Ligatura arteriala hemoroidala. Ligatura ramurilor arterei hemoroidale interne care vascularizeaza tesutul hemoroidal priveaza hemoroidul de aportul sanguin arterial, hemoroizii atrofiindu-se in consecinta si disparand.

Tratamentul chirurgical
• Hemoroidectomia. Hemoroidectomia reprezinta rezectia chirurgicala a hemoroizilor. Hemoroidectomia este indicata in caz de complicatii ale hemoroizilor (hemoragie, dureri, formarea unui cheag, inflamatia anusului) sau cand celalalte tratamente (scleroza, crioterapie, ligatura elastica) au esuat. Ea este practicata sub anestezie generala sau rahianestezie. Hemoroidectomia se poate efectua ca o procedura de o zi. Dar, datorita ingrijiri necorespunzatoare in ambulator si nivelului marit de durere dupa aceasta procedura, este necesara spitalizarea (in medie 3 zile). Hemoroidectomia este cel mai eficient si complet mod de a elimina hemoroizii, dar este asociata cu cea mai mare rata de complicatii ( dureri in regiunea ano-rectala, dificultate temporara de golire a vezicii urinare, infectii ale tractului urinar, etc ).
• Hemoroidopexia. Aceasta procedura are ca scop reducerea fluxului de sange la nivelul tesutului hemoroidal. Pacientii au mai putine dureri in comparatie cu cele experimentate dupa tehnicile conventionale. Pacientii se pot intoarce mai repede la activitatile normale in comparatie cu cei care sunt tratati prin hemoroidectomie. Hemoroidopexia a fost asociata cu un risc mai mare de reaparitie a hemoroizilor si a prolapsului rectal.
http://www.i-medic.ro/boli/hemoroizi

Întrebări similare