Logic ca se poarta mereu.
Ochelarii prescrisi corect de medic nu au cum sa dauneze vederii
Ochelarii de vedere trebuie să fie prescriși de un oftalmolog și făcuți la optica medicala.
Eu nu am dioptriile așa de mari și nu simt nevoia să-i port prin casă. În cazul tău depinde de ce ți-a prescris medicul.
La optica medicala i-am facut. Am fost si la oftalmolog acum cativa ani, si ala mi-a dat ochelari de vedere. Deci, n se pune problema sa am probleme, a masurat cu un aparat, apoi am verificat vederea cu diferite lentile pe rand.
"acum cativa ani" e cale lunga. Trebuie mers in fiecare an la control, pentru ca dioptriile se pot modifica, pot apare si alte probleme.
Tot nu ai spus ce problema ai.
In orice caz, medicul iti poate spune cat de des sa-i porti. Si doamnele de la optica medicala, unde ti-ai facut ochelarii te pot indruma.
Depinde ce problema ai.
Cei de citit ii port doar la citit si la comp, ca au filtre de protectie.
Cei pentru miopie se poarta tot timpul, mai putin la somn.
De distanta nu sunt buni la computer, telefon? O sa intreb cand merg iar, ca vrea sa schimbe ramele la ei, nu stiu ce nu ii convine.
Sunt de vedere cu un motiv: ai nevoie de ei. Fara ei nu vezi corect, vezi in ceata (comparatia ar fi HD VS 8K) si dupa o perioada poti sa ai dureri de cap, oboseala si altele. Cam astea sunt cele traite de mine, purtator de ochelari de vedere
Mai degrabă SD și HD comparație as zice. Port de peste 10 ani, dar nu am purtat mereu
Depinde pentru ce sunt. Daca sunt pentru citit, ii folosesti cat timp stai la calculator, sau daca citesti vreo carte si de obicei sunt contraindicati sa ii porti permanent.
Pot fi si pentru distanta, dar nu stiu sa iti spun daca ii poti purta cat timp stai la calculator sau citesti. Mai bine întrebi medicul.
Sanatate.
Nu am 40 ani inca, pana atunci nu e nevoie de distanta sau apropiere mi s-o spus. Eu vad bine si la distanta sau apropiere cu ei.
Eu nu vorbeam de vârsta. Poti avea nevoie de ochelari de aproape / distanta si la 2 ani, daca ai probleme.
Nu stiu, eu la distanta i-am probat in magazin, dar vad bine si de aproape cu ei. Bine, nu sa apropiu tare de tot
Inseamna ca sunt pentru distanta. Intreaba medicul daca trebuie sa ii porti si la citit/calculator.
Sa mergi periodic la control. Dioptriile se pot modifica in ambele sensuri (adica pot creste sau scadea).