anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Odata la foarte multa vreme este ok sa consumam guma atunci cand pur si simplu nu avem cum sa folosim periuta de dinti sau guma de mestecat este nociva si ar trebui sa gasim alte metode (am auzit si asta)? Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| mudokins78 a răspuns:

Când eram mic, mama mă păcălea ca să nu mai mestec gumă, îmi spunea că sunt făcute din coaae de măgar! (Îţi imaginezi ce credul eram)
Cât despre mestecatul gumei la mâna a doua de la pașalâcul turcesc, sincer, nu recomand!
Bănuiesc că şti ce conţine acest produs!
Un înlocuitor ar fi-aţă dentară sau apa de gură.
Succes!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Btw, cea mai buna guma de mestecat, "de la noi". care-ar fi?! ^^

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Orbit e foarte buna, dar mai sunt si altele.App guma nu e nociva.

| 94Lucifer94 a răspuns:

Păi e chiar indicată folosirea gumei de mestecat pentru o respirație proaspătă, mai ales atunci când porți o conversație. Dar nu poți mânca un pachet pe zi, dar 4-5 gume pe zi nu fac rău nimănui. Și în nici un caz nu faci ca reclame, să mănânci două odată. laughing

| BloodyLips a răspuns:

Guma de mestecat provoaca distrugerea cartilajului articulatiilor maxilarului care actioneaza ca absorbant al socurilor. Daca este deteriorata, aceasta zona poate produce durere pe tot parcursul vietii. Guma conține și aspartam, un fel de îndulcitor care contribuie la dezvoltarea bolilor cronice.În plus, conține o groaza de substanțe care au fost obținute cu ajutorul microorganismelor și provoacă diaree, balonare etc.Atunci când mesteci guma, păcălești cumva organismul sa producă saliva, crezând ca e mâncare, și poți ajunge la probleme digestive destul de mari.Mai bine lăsăm lenea și ne spălăm pe dinți, nu cred ca ești atât de ocupat o zi întreagă încât sa nu ai 5 minute seara și dimineața special dedicate pentru danturahappy

| LoneGunman a răspuns:

Guma de mestecat nu-ti face nimic rau, te ajuta sa ai respiratia mai curata si dinti mai sanatosi, eu devorez un pachet de gume la 2 zile