Eu nu am nicio fobie, poate o sa fii uimita, dar asta-i realitatea! Eu stiu cum sa-mi antrenez subconstientul constructiv, cu ganduri pozitive, aspiratii inalte, si nu cu tot felul de superstitii, aberatii, care persista doar in mintea oamenilor, in special a celor naivi, care pot lua de buna orice ambiguitate!
Nu cred ca exista om care sa nu iubeasca viata, chiar si inconstient atunci cand are probleme. cu totii ne dorim sa traim... dar daca te gandesti tot timpul la moarte cand mai ai timp sa traiesti? viata inseamna curaj, sa infrunti absolut tot de ceea ce iti este teama.
descopera ceea ce iti place sa faci, fa-ti o lista micuta cu ceea ce te bucura si in functie de asta ocupa-ti timpul - citeste cartile care iti plac, iesi in locurile care iti plac, fa-ti prieteni interesati de aceleasi subiecte ca si tine. Daca iti place sa dansezi mergi la niste cursuri de dans, daca iti place sa canti mergi la karaoke, daca iti place sa pictezi mergi la o scoala de arta... important e sa gasesti oameni cu scopuri comune si activitati care te incanta.
uneori este foarte greu sa invingi singuratatea si teama de a trai dar DACA TE CONCENTREZI PE LUCRURILE CARE POT FI BUNE IN VIATA TA, TREPTAT O SA UITI CA ITI ESTE TEAMA.
cand traiesti cu teama nu traiesti...
Salut Adytzukrose
fricile si fobiile le indepartez prin rugaciune
"Tatal nostru"
in general frica de caini trece, sau in orice caz se minimizeaza, ar fi bine sa faci un ocol cand intalnesti un caine, sa nu-i intorci spatele, sa ai o voce ferma
frica de singuratate e pe undeva injusta, caci viata are suisuri si coborasuri, fa un efort si cauta macar o persoana sau doua cu care sa ai afinitati, se rezolva cu timpul, este o idee sa activezi intr-o asociatie, un cerc de sah sau table sau pingpong, sau scrabble, vizite la biblioteca, sau-sau-sau, un grup politic, benevolat in general...
frica de moarte e ceva mai greu de tratat, dar poate cineva iti va da totusi un raspuns mai potrivit asteptarii tale
frica de a nu pati ceva: FII mereu PREVAZATOR, uita-te pe unde mergi, unde calci, ai grija cu cine te "inhaitezi"... nu lasa garda jos - toti facem la fel
poti discuta cu un psiholog o data, de doua ori...
mai scrie-ne daca vrei sa dezvolti subiectul
nu te lasa batut Adytzukrose :-)
De ce sa iti fie frica de caini? incearca sa nu pui direct mana pe oricare il prinzi ci sa ii devii prieten, frica de singuratate? nu iti fa griji nu o sa mori singur, daca o sa fii singur la batranete sau cine stie cand sa ma suni pe mine, serios frica de moarte?! daca ne-am teme toti de moarte iti spun eu ca am sta intr-o bula de aer sau inveliti in celofan. poti muri din orice depinde de ce iti este scris, de ex te poti taia din greseala si sa faci vreo plaga vreo hemoragie, te poate calca cineva pe picior atat de tare si sa te dea in septicemie, poti sa te nasti sau sa faci cancer, moartea e inevitabila si nu trebuie sa iti fie frica de ea eu am fobie de pajanjeni si arahnide in special cand vedeam paianjeni in casa si eram mai mica ma urcam pe pereti de spaima, dar acum am vindecat chestia asta prin muzica, in special metal&rock hard, depinde de fiecare mie inca mi-e frica dar incerc sa o suprim.
Eu sunt "bolnava" de arahnofobie.Detest paienjenii cu toata fiinta mea! De fapt daca ii vad nu am nici un stres, dar in momentul cand il simt pe mine, intru in crize(si o spun la modul cel mai serios).
Am avut parte si de ceva experiente memorabile la viata mea.
Si cand zic memorabile, ma refer ca s-a lasat cu delir.
Prima mea "criza", dupa ce s-a gasit un frumusel paianjan sa'mi exploreze corpul dupa ore de plans cu sughituri, restul noptii nu am dormit avand impresia ca patul e plin de ei.
Nu imi expilc de ce reactionez asa, dar nu este nimic voit si exagerat.
Am mai gasit niste chestii interesante:
Ablutophobia — fear of bathing, wasing, or cleaning.
Acarophobia — fear of itching.
Agyrophobia, Dromophobia — fear of crossing the street.
Amaxophobia — fear of riding in a car.
Anglophobia — fear of the English or English culture.
Androphobia — fear of men.
Anthropophobia — fear of people or being in a company, a form of social phobia.
Anthophobia — fear of flowers.
Aquaphobia, Hydrophobia — fear of water.
Automatonophobia — fear of ventriloquist’s dummies.
Automysophobia — fear of being dirty.
Autophobia — fear of being alone.
Batrachophobia — fear of amphibians.
Bibliophobia — fear of books.
Cacophobia — fear of ugliness.
Caligynephobia, Venustraphobia — fear of beautiful women.
Catoptrophobia — fear of mirrors.
Chaetophobia — fear of hair.
Chionophobia — fear of snow.
Chiraptophobia — fear of being touched.
Chronomentrophobia — fear of clocks.
Cyberphobia, Computer phobia — fear of computers.
Cyclophobia — fear of bicycles.
Eisoptrophobia — fear of seeing oneself in a mirror.
Emetophobia — fear of vomiting.
Ephebiphobia — fear of teenagers.
Ereuthrophobia, Erythrophobia — fear of blushing or the color red.
Frigophobia — fear of cold.
Genuphobia — fear of knees.
Graphophobia — fear of writing.
Gymnophobia — fear of nudity.
Gynophobia — fear of women.
Heliophobia — fear of sunlight.
Hippopotomonstrosesquipedaliaphobia — fear of long words.
Keraunothnetophobia — fear of falling man-made satellites.
Lachanophobia — fear of vegetables.
Linonophobia — fear of string.
Logophobia, Verbophobia — fear of words.
Nomophobia — fear of being out of mobile phone contact.
Osmophobia, Olfactophobia — fear of smells.
Phagophobia — fear of swallowing.
Phobophobia — fear of having a phobia.
Somniphobia — fear of sleep.
Spectrophobia — fear of mirrors and one’s own reflections.
Tetraphobia — fear of the number 4.
Trichophobia — fear caused of loose hairs on clothing or elsewhere.
Workplace phobia — fear of the work place.
anonim_4396 întreabă:
Rapu întreabă:
FurduiNelu întreabă: