| Patricia a întrebat:

Ok...ieri am stat toata ziua in soare fara sa ma dau cu crema de protectie si... m-am ars pe umeri, nici nu pot sa-mi ridic mainile ca ma doaree I don't want to see
Ce as putea sa fac sa...imi treaca mai repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Maariiaa a răspuns:

Bună.

Cumpără-ți un spray sau gel răcoritor după plajă sau special pentru arsuri. Vei simți ceva rece și răcoritor după ce îl aplici în acel loc.
De acum să ai grijă să îți dai cu protecție solară mereu pentru că este foarte importantă. Sunt radiații și raze foarte periculoase.
Știu cum este și eu am pățit. Mi-am luat acel gel/spray răcoritor și m-am dat câteva zile și mi-a trecut.
Nu mori dintr-o arsură, trece repede. Pe viitor, fi mult mai atentă și precaută.

Numai bine!
Succes!

16 răspunsuri:
| Pitic a răspuns:

Intr-un paharel pui apa si cateva linguri de otet si iei tifon sau un disc demachiant si te dai pe umeri, si sa iei si un algoamin ca sa calmeze arsurile happy

| Ajna a răspuns:

Si eu am stat la soare acum 3 saptamani, m-am ars un pic, nu era foerte dureros, doar ca imi faceam griji ca o sa ma cojesc... m-am dat cu crema(intens hidratanta, de preferabil produse naturale KRAUTER)de doua ori pe zi, dus fara burete si cu apa calduta! Eu am mai folosit ceva pe piept(zona foarte sensibila): un gel pentru ochi CORNEREGEL, care stimuleaza refacerea tesutului(contine vitamina A concentrat). Pe viitor evita sa mai stai mult la soare, iti va parea rau mai tarziu(soarele imbatraneste pielea, pe langa carcinomul bazocelular).
PS. daca poti, da-te cu iaurt gars si stai sa se usuce pe tine, dupa te clatesti cu apa calduta. Succes!

| king4aday a răspuns:

Poti sa te duci la farmacie sa ceri crema contra arsuri solare. Cateva zile, oricum doar rabdarea ajuta. happy

| Annie a răspuns:

Du-te la magazin sau trimite pe cineva sati ia un iaurt natural si date pe piele acolo unde te-ai ars si il ti pe piele pana cand intra in piele si dupa aceea te speli cu apa rece sua daca nu iei de la plafar crema de dupa plaja pentru pielea ars... stiu ele ce sa iti dea:*

| ILied a răspuns:

Umezeste niste carpe cu otet si pune-le pe umeri. Intr-o zi sau mai mult o sa-ti treaca. Data viitoare fi mai atent/a!

| Veverita a răspuns:

Pune lapte acru ca e bun pentru arsuri.

| camy417 a răspuns:

te dai cu o crema "dupa plaja" sau daca nu ai poti sa te dai cu iaurt.

| Ela_6320 a răspuns:

Sa te dai cu crema dupa plaja cu aloe vera sau sa te dai cu smantana sau cu iaurt
sper sa iti treaca.

| alexralu34 a răspuns:

Te poti da cu iaurt, sau lapte sau te poti duce la farmacie sa cumperi ceva pentru arsurile solare

| URSaKe a răspuns:

Du-te la magazin si cumpata niste lapte acru(prins) sau smantana si date in locurile care te-ai ars! iti calmeaza arsura si o vindeca! ai grija data viitoare, nu mai face prostia asta inca odata, poti sa poatesti si altceva!

| aleksuta a răspuns:

Incearca ori cu iaurt ori cu ulei de masline. eventual seara ai putea incerca sa te dai cu o crema racoritoarewinking

| Waterfall a răspuns:

Si eu am patit... poti sa te dai cu otet de mere sau cu iaurtwinking. Crede-ma, te vei simti mai bine.

| Amphetamine98 a răspuns:

Pai date cu iaurt.eu asa am facut.si mi-a mai scazut arsura aia.mi s`a mai dus`.in fiecare seara te dai cu iaurt pana iti trece.si nu te mai duci la strand sau unde te duci cateva zile. sper ca te-am ajutattongue

:*:*:*

| crissslaura a răspuns:

Nu recomand iaurtul sau laptele din comert
acela este semi/degresat si nu este atat de bun ca cel de la buni de la tara

| Anutzya a răspuns:

Mai poti sa iti dai si cu smantana sau iaurt nu mai stiu sg emie asa mia trkt:*