| MariaCrinaPopescu1233 a întrebat:

Okay,bună seara...am și eu o problemă, e normal ca la 14 ani jumate sa ți se mai miște dinții? M-am speriat foarte tare cand am mușcat dintr-un măr,am simțit ca și cum mi s-a rupt dintele,dar e în regulă,este un canin care se mișcă! Eu credeam că mi-am scos toți dinții de lapte,dar se pare că nu e așa.Să mă duc la stomatolog sau să îl scot acasă? Mi se mișcă destul de tare,am vorbit cu mama și a zis că poate mi se pare și am întrebat-o dacă mi-l mișcă ea, a zis :,,Eu nu-ți pun mâna în gură,ți se pare,du-te și vezi-ți de treaba ta și lasă-mă în pace cu prostiile astea,, Așa face mereu.În fine, ajutați-mă vă rog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Emy52 a răspuns:

Da, e normal.
La majoritatea persoanelor pica pana in 10-11 ani, asa ca voi vorbi din pripria experienta.
(am 13 ani, deci avem vârste apropiate )
Am fost acum vreo câteva luni la dentist pentru consultație. Pe acea radiografie (sau asa ceva) a ieșit ca am 3 dinti de lapte. M-a întrebat dentistul: Cati ani ai tu? Când i-am spus ca 13 a spus ca ar trebui scoși. Well, eu mi i-am scos la dentist, pentru ca ai mei nu se clatinau. Explicația este că unii dinți definitivi,, nu vin direct pe canal", adica nu coboara 100% drept si de aceea nu imping dintii de lapte exact atunci cand încep sa crească. Dar cad, mai devreme sau mai tarziu.
Raspunsul este stai chill, nu ti se întâmplă doar ție, nu te speria degeaba (nu o lua ca un repros din superioritate, eu aproape plangeam pentru ca credeam ca e ceva anormal cu mine).

Revenind, ai doua variante: ori nu ți-a picat inca, ori ai sensibilitate dentara mare(am patit si eu la un dinte SI NU CUMVA SA INCERCI SĂ-L SCOȚI DACA NU SE CLATINA TARE SAU ÎȚI AMINTEȘTI CUMVA CA AI MAI SCOS O DATĂ UN DINTE DE ACOLO!)

încă un sfat este sa te duxi cand poți la un dentist (NH ESTE URGENT ) dar sa ai asta in vedere deoarece este posibil sa mai ai alții care nu au căzut si atunci cand vei fii mai mare sa ai nevoie de aparat dentar pentru ca nu i-ai scos la timp si ceu definitivi au crescut strâmb. Spune-i totuși de asta mamei tale.
Sper ca te-am ajutat, multa baftawinking

(te rog fundiță daca este cel mai bun răspuns, dar sa stii ca nu asta urmăresc, chiar imi doresc sa te ajut)
Dacă am făcut-o cu adevărat mi-ar plăcea daca vrei să-mi trimiți mesaj TPU happy
Paa

| Emy52 a răspuns (pentru Emy52):

Stiu ca am scris mult dar sper sa nu fie obositor la citit sad happy

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu este normal sa ti se miste dintii la nici o varsta, insemnand ca ai o infectie sau paradontoza la dinti si trebuie sa ajungi de urgenta la stomatolog, ca sa-ti dea tratamnet sa nu-ti cada dintii.

La 14 ani nu mai ai dinti de lapte, ca aia s-au schimbat in primii 7-8 ani d eviata, deci nu au voie sa se clatine si sa cada!

Stomatologul NU_TI scoate dintii in acest caz, ci-ti prescrie medicatie care sa intareasca gingia si radacina dintelui, sa nu te trezesti ca-ti snagereaza sau iti cad dintii.
Periajul dintilor este obligatoriu si daca tu nu faci acest lucru corect de 2 ori pe zi, dimineata si seara, este posbil sa ai bacterii sau infectie care iti distruge dintii.

Nu stiu daca tu realizezi ca ai premiat raspunsul total eronat al unei fetite de 13 anisori, care nu-i nici medic, nici adult si nici nu are habar ce vorbeste.

| MariaCrinaPopescu1233 explică (pentru Violleta2022):

Mda,era ceva infectie, mi-a scos dintele a spus ca o sa-mi creasca la loc, mi-a dat si antibiotic

| Violleta2022 a răspuns (pentru MariaCrinaPopescu1233):

Sanatate multa!

| carevaescu a răspuns:

Fugi la stomatolog

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te la stomatolog pentru un control în prealabil și spune care este problema pentru a putea fi rezolvata. Nu sunt dinți de lapte, se prea poate sa simți uneori aceasta mișcare a dinților dar este mai mult o senzație. Ori probabil ți s-a spart vreun dinte din cauza mușcăturii puternice. Nu îl scoate acasă de unul singur pentru ca nu este recomandat.