anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Operatiile de menisc sunt riscante?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Nu. Operatiile pe mensic prezinta un risc foarte scazut, fiind la fel de sigure ca cele de apendicita. Exista anumite riscuri, ca la orice operatie, dar prinr-o anamneza completa (anamneza este o disctutie intre pacient si doctor, in care pacientul da detalii despre boala si antecedente) si prin prezenta unui anestezist, cel putin de competenta medie, nu ai de ce sa iti faci probleme.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@supersx: De cand e meniscul in burta? Laparoscopia inseamna investigarea cavitatii abdominale cu un laparoscop. Meniscurile, daca stiu eu bine, s-ar putea sa ma insel, sunt pe la articulatia genunchiului.
Recuperarea dupa o operatie de reparare a meniscului e simpla si foarte clara, dar e dureroasa. Toata gimnastica e facuta acasa, de catre pacient. In multe cazuri e facuta defectuos, fiindca doare. Stiu ca e mai simplu sa dai vina pe doctori pentru orice nu merge bine, dar verifica si tu realitatea intre timp. Am vazut azi un tip operat pentru ruptura de menisc in urma cu 4 luni. In fiecare saptamana trebuia sa schimbe nivelul de dificultate al exercitiilor, el a facut 4 saptamani acelasi exercitiu. Asta inseamna ca si-a intarziat refacerea cu mult. Intreaba acele cazuri pe care le cunosti, daca au facut recuperarea exact cum le-a zis doctorul. Din 10 cazuri cu recuperare defectuoasa maxim unul singur a facut gimnastica corect.

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

@supersx: De cand e meniscul in burta? Laparoscopia inseamna investigarea cavitatii abdominale cu un laparoscop. Meniscurile, daca stiu eu bine, s-ar putea sa ma insel, sunt pe la articulatia genunchiului.
Recuperarea dupa o operatie de reparare a meniscului e simpla si foarte clara, dar e dureroasa. Toata gimnastica e facuta acasa, de catre pacient. In multe cazuri e facuta defectuos, fiindca doare. Stiu ca e mai simplu sa dai vina pe doctori pentru orice nu merge bine, dar verifica si tu realitatea intre timp. Am vazut azi un tip operat pentru ruptura de menisc in urma cu 4 luni. In fiecare saptamana trebuia sa schimbe nivelul de dificultate al exercitiilor, el a facut 4 saptamani acelasi exercitiu. Asta inseamna ca si-a intarziat refacerea cu mult. Intreaba acele cazuri pe care le cunosti, daca au facut recuperarea exact cum le-a zis doctorul. Din 10 cazuri cu recuperare defectuoasa maxim unul singur a facut gimnastica corect.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Orice intervenție chirurgicală prezintă un risc mai mare sau mai mic... totul depinde natura intervenție chirurgicale, starea de sănătate a persoanei, greutatea corporală, alte intervenții chirurgicale avute în trecut, alergii, etc.
Sănătate.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Trebuie sa ai grija la cine te operezi, mai ales ca stiu destule cazuri in care recuperarea s-a facut defectuos tocmai datorita idiotilor de doctori. Alege laparoscopie facuta de cineva care chiar are experienta.

Întrebări similare