Depinde ce fel de paianjen este daca este paianjenul cafeniu nu ai probleme grave spatele sau este maro si are o cruce alba poti trata asta frecandu -te cu patrunjel sau cu sare vreo 5 -4 minute si ai sacapat
Depinde de marimea paianjenului. NU vreau sa te sperii, dar majoritatea celor care au 1 cm.+ (la marime) cred ca ti-a bagat o mica cantitate cu un amestec de puroi cu venin care trebuie scos. Consulta un medic oricum.
Cred ca ar trebui sa mergi la doctorul de familie si el iti va recomanda ce trebuie. Daca nu vrei te poti duce la o farmacie si intreba de un unguent sau o pastila.
Iti spun eu paianjeni cu cruce sunt periculosi.Trebuie sa te dai cu balegar, dar mai intai infasoarete cu o chaprpa veche sau cu un bandaj dupa aceea date cu balegarul.
Aoleu fi atent cate raspunsuri de ********. Deci de la o simpla intrebare despre tratamentul unei mucaturi de paianjeni s-a ajuns la discutii despre jocuri pentru copii pana in varsta de 12 ani, Metin2, ca sa dau exemplu. Asta e romana, continua sa promoveze prostia omeneasca.
Cine spune ca paianjenii cu cruce nu sunt periculosi greseste. Din cate stiu au venin si daca nu dai atentie se poate agrava.Stiu doua cazuri, o prietena o fost muscata de mana intr-o vie cand a vrut sa ia un strugure si s-a inrosit, o manca si ziua urmatoare s-a trezit cu mana umflata. Daca nu se ducea de urgenta la spital si nu o opera, a spus doctorul ca o zi, doua daca mai statea asa trebuia sa-i taie mana. Un prieten a fost muscat de picior si s-a dus veninul pana la gat si a fost operat.Probabil ziua urmatoare se ducea pana la creier si murea... Poate nu toate speciile sunt asa periculoase dar nu ar trebui sa ne bazam pe asta si ar trebui sa avem grija.