Cea alba este cea mai procesata dintre toate (pe pachetele de faina este marcata 000) are mai mult amidon si mai putin gluten
faina integrala (tot din grau, marcata cu 650) e cea mai putin procesata faina de grau
faina de grau in general, fie ea alba sau integrala are un indice glicemic mai mare decat restul cam 80IG
faina de secara are 45IG
IG-ul inseamna practic cam cat de multa glucoza se absoarbe din ce ai mancat tu.
Painea cu secare: conţine cele mai puţine calorii şi, de aceea, este recomandată frecvent în curele de slăbire. Cu toate acestea, pâinea de secară trebuie consumată cu moderaţie de persoanele cu probleme de digestie, precum ulcer sau colite de fermentaţie. Pâinea de secară conţine cea mai mare cantitate de fibre alimentare, care, consumate pe termen lung, pot irita tubul digestiv. eu recomand âinea neagră ajută digestia
Pâinea neagră conţine vitaminele E şi pe cele din complexul B (B1, B2, B6 şi B9), minerale (potasiu, calciu, fosfor şi magneziu) şi fibre alimentare. Prin conţinutul său bogat în fibre alimentare, pâinea neagră facilitează digestia, motiv pentru care este recomandată în dereglările sistemului digestiv.
De exemplu, persoanele care suferă de constipaţie ar trebui să consume doar pâine neagră. De asemenea, s-a mai observat că aceasta ajută şi la detoxifierea organismului şi la prevenirea diabetului zaharat.