Stiu doar ca painea prajita este recomandata in majoritatea dietelor, deci probabil asa este...
Depinde ce cantitate consumi si cat este de proaspata painea ne-prajita.
Ingrasarea de la paine se produce mai ales de la painea proaspata, de mai putin de o zi. Acesta pe deopartea deoarece drojdia mai "lucreaza" in ea, iar pe cealalta parte: painea moale nu da stomacului senzatia de "saturare".
Cel mai bine este sa consumam paine de a doua zi, bine prajita! Ne simtim saturati de la 1-3 felii (in loc de jumatate de paine) si astfel nu ne balonam din cauza drojdiei (nu mai lucreaza atat de intens).
Painea prajita este sanatoasa doar daca nu se arde, nu se carbonizeaza (acesta trebuie indepartat), doar se usuca si prinde un pic de culoare.
Mai bine mananci paine neagra sau pite nedospite. De ingrasat, nu ingrasa mai putin painea prajita, dar da senzatia de satietate mai repede, asa ca mananci mai putin. Teoretic, cel putin.
Nu stiu daca ingrasa sau nu, dar e cert ca este mult mai buna decat painea proaspata!
iubita_7611 întreabă: