Boala plamanului alb este de fapt o distrugere a plamanului de cauza virala, in cazul lui Toni Tecuceanu, de cauza gripala, AH1N1. Asadar, el chiar a murit de aceasta gripa nenorocita. Iar efecte adverse eu n-am auzit dect minore.
De cand e lumea si pamantul, virusul gripal sub diferite forme, a facut si victime ca oricare alta boala.Sunt de acord cu vaccinarea persoanelor care sufera de anumite boli, a batranilor, a cadrelor medicale. Dar de ce sa vaccinez un copil sanatos, sa experimentam pe el, de ce sa rezolvam simplu problema -toata lumea se vaccineaza!
Da bittersweet, ai dreptate bittersweet, sunt eu bittersweet Nu stiam ca am o sora geamana. Crezi ca e elegant ce faci? Daca era invers ce ai fi zis? Macar sa-ti dau o poza de-a mea.
Mai, de ce am ajuns asa?! Mintea romanului zice : "Eh, daca au murit aia anonimi, pff, ce-mi pasa, n-or fi avut astia bine grija de ei, da' daca a murit ditamai actoru'! Inseamana ca nu e de gluma, hai repede la vaccin. "
Crede-ma, nu mai suport timpurile astea, habar n-am, sa va vaccinez, sa nu...Intr-un fluturas, scrie sa nu ne vaccinam, cum ca ar dauna, ar determ aparitia cancerului, fiindca vaccinul contine o substanta, aldehida formica, care este cancerigena. Dupa, ce citesc asta, ma uit la tv, si incepe ala "Singura metoda prin care poti sa te feresti de virusul Ah1N235, cat o fi, vaccineaza-te", acum, eu pe cine sa mai cred?!?
Era evident ca atat timp cat mureau persoane banale, toata lumea le privea cu dezinteres, acum ca a murit o persoana publica, toata lumea s-a panicat si a aparut efectul de turma, dau toti buluc la vaccinari fara sa se intrebe daca nu cumva complicatiile pe care le-a avut Tony au avut un impact mai devastator asupra finalului. Pe langa boala plamanului alb, Tony a suferit si de miocardita, care din opinia lui Streinu Cercel, apare in urma infectarii cu virusul gripei porcine. Asa orice raceala poate da complicatii, si fara a fi consifderata pandemie, da ma rog, cineva trebuie sa castige de pe urma botanistilor.
Este o reactie psihologica normala. Ba chiar as spune ca daca se intampla in SUA era si mai rau. E una sa auzi o statistica si e cu totul altceva sa auzi nume cunoscut, pe care zilele trecute l-ai vazut la TV, ca sa nu mai vorbesc de impactul asupra celor care au cunoscut direct o victima.
In privinta datului la intors, nu e chiar asa. S-a spus foarte clar ca aceasta gripa face ravagii printre persoanele care sufera si de alte afectiuni, printre care si aceasta boala a plamanului alb, in timp ce la oamenii sanatosi, cu o imunitate solida, poate fi mai usoara decat o gripa obisnuita sau chiar poate scapa neobservata.
Una peste alta, vaccinarea cat mai multor oameni, inclusiv a celor care teoretic nu sunt in pericol, va reduce posibilitatile de transmitere a gripei, ajutandu-i astfel indirect inclusiv pe cei care sufera de astfel de afectiuni si nu s-au vaccinat.
Exista vreun om care sa fii murit din cauza gripei porcine fara sa prezinte alte afectiuni, boli etc? Eu nu am auzit.Asta reprezinta doar o alta dovada ca mass-media exagereaza foarte mult si ca gripa porcina e o minciuna.
De cand cu gripa asta, oamenii nu mai mor din motive medicale diverse, accidente sau alte tampenii, toata lumea moare din cauza gripei.(asta se aude/vede in media). E frustrant, cel putin mie asa mi se pare, acum oricine e pe moarte nu are cancer(desi are si din cauza asta moare, sa zicem)ci are gripa.Ma enerveaza modul in care cei de sus ne manipuleaza instaland frica in noi.
Nu stiu din ce cauza a murit Toni Tecuceanu, dar cred ca desi o fi avut si niste simptome ale gripei(sezoniere ori porcine)pe langa astea a mai avut si alta afectiune care a semnificat cauza principala a mortii sale.
Dumnezeu sa il odihneasca!
@BitterSweet: nu e vorba de eleganta aici, draga mea. ca in momentul in care eu mi-am facut contul, nu aveam de unde sa stiu ca mai e cineva pe site cu acelasi nick. nu stiu care sunt motivele tale si nici nu ma intereseaza, eu una mi-am pus acest nick pentru ca il am si in id.
daca era invers, nu ziceam nimic. fiecare e liber sa'si aleaga ce nick vrea si nu, nu am nevoie de nicio poza cu tine
Adi1987 întreabă: