Se poate trai si fara zahar rafinat chiar foarte bine. Ca bagam in noi zahar, asta e alta treaba. Zaharul e in principiu o otrava. Poti obtine glucide si din cereale, fructe neprocesate, miere, samd. Acum nu intelege ca e o mare crima sa bagi o inghetata pe zi...
Pentru un om care chiar intentioneaza sa nu dezvolte boli aferente consumului ridicat de zahar: 48 de grame, traduse in cam 10 lingurite fara varf.
Eu stiam de 50 grame. Dar in alea 50 intra si fructoza deci daca mananci fructe calculezi si acolo. Si intra si zaharul din alimente, gen in paine mai gasesti 1-2 g la 100 g paine. Ketchup-ul e plin de zahar. Cam tot ce cumparam din magazin are zahar, deci uita-te pe eticheta unde scrie zaharuri.
Inghetata nu e chiar asa rea, majoritatea inghetatelor au putin zahar, am vazut niste vafe si niste torturi care aveau 14 g zahar la 100 g produs ceea ce e foarte ok. Eu nici nu pot sa mananc mai mult de 100 g inghetata pe zi.
0,
sare *trebuie* sa mananci, foarte putina (un varf de cutit daca nu ma insel) insa zahar NU trebuie sa mananci deloc
Daca nu mananci deloc zahar te vei simti mai bine, vei avea mai multa energie, etc.
Welterweight întreabă:
Andreeaioan115 întreabă:
___Enzo întreabă: