| IonutPetre12 a întrebat:

Pansamentul care se pune in furuncul dupa operatie, ce se intampla cu el? Trebuie sa merg din nou sa-l scoata si sa puna din ce in ce mai putin? E dureros?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Se arunca!
Un pansament folosit odata, dupa ce se scoate de pe rana, se arunca, folosindu-se de fiecare data un pansament nou, curat si sterilizat.

| IonutPetre12 explică (pentru Violleta2022):

Da,mi l schimba zilnic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă te descurci singur, întrebi pe medic procedura. cumperi pansament steril de la farmacie, apă oxigenată și schimbi pansamentul singur acasă.

| anonimg a răspuns:

Dureros nu are cum să fie.
Eu zic să mergi tot acolo la spitalul unde te-ai operat. Asistentele se vor ocupa de lucrul acesta.

| IonutPetre12 explică (pentru anonimg):

Pai imca nu m-am operat, acum ma duc sa vad daca e cazul de operatie

| anonimg a răspuns (pentru IonutPetre12):

Păi așa spune, că încă nu te-ai operat.
În cazul acesta îți va spune medicul după aceea. Sau îl poți întreba tu cum trebuie procedat cu schimbarea pansamentului.
Multă sănătate!

| Demidol a răspuns:

Daca vei fi pansat (depinde de operatie) va fi schimbat periodic cu medicament proaspat. Altfel, te infectezi si va fi urat de tot.