Lipsa somnului de noapte, pe termen lung, duce la probleme grave de sanatate, incepand cu lipsa concetrarii, probleme de memorare si aducere aminte, irascibilitate, depresie, atacuri de panica, paranoia, schizofrenie samd.
Lipsa celor 2 hormoni vitali functionarii creierului, serotonina si melatonina, care se produc numai cand dormim intre 10 si 2 noaptea.Pe termen lung, duc la aceste probleme grave psihice.
Iata si de ce te simti asa cum te simti, din cauza lipsei celor 2 hormoni, care la tine nu se mai produc. Eu spun ca-i vremea sa schimbi asta, pana nu evolueaza boala si ajungi prin spitale.
Culcarea trebuie sa fie la ora 10 cel mai tarziu, dupa ce in prealabil, ai inchis toate ecranele electronicelor cu 1 ora inainte de somn. Indicat este sa citesti o carte si la 10, sa inchizi lumina si sa dormi.
Somnul de noapte nu poate fii inlocuit, iar lipsa lui duce la probleme grave de sanatate.
Pai daca dormi ca porcu ziua, cum sa dormi si noaptea?
Muncesti in ture de noapte? sau de ce dormi pe zi, si noaptea ai, citez, "stari de euforie"? esti vampir?
Este vorba despre starea de spirit!
Ziua din cauza deprimării și accentuări obsesiilor dorm mult!
Iar noaptea în mod straniu devin mult mai energic și scap de letargie!
Pai din cauza ca dormi ziua.
Oamenii nu sunt animale nocturne.
Ia stai tu treaz o zi intreaga, de la 7 dimineata, si fa si treaba miscare, sa vezi cum dormi noaptea.
Ti-ai facut tu un obicei prost, din a dormi pe zi, si s-a obisnuit corpu, dar nefiind natural sa dormi ziua ca vampirii cu draperiile trase, normal ca ti-ai dat peste cap tot.
Daca dormi noaptea, atunci o sa fii odihnit ziua, si o sa ai energie. Daca dormi ziua, atunci o sa ai energie noaptea.
Simplu.
Dar nu-i deranjezi pe ceilalti din jurul tau, prin casa, care dorm noaptea, cand tu ai o asa energie, si umblii ca varcolacii aia prin casa? zic si eu.
Parintii tai ce zic?
Si mie mi se întâmplă la fel. Nu cred ca e ceva grav. Pur si simplu afară e foarte cald si ne da o stare proasta, si de nervi... Din cauza vremii. Iar faza cu adormitu' târziu, nu e nimic grav. Eu adorm la 5-6 dimineața. Dar si lipsa somnului îți poate da o stare de durere de cap si nervi. O să-ți revi după vacanță, nu e nimic grav. Pur si simplu ziua e super cald si noapte e mai bine, mai răcoare. Azi am fost in mall si am mers prin soare si efectiv m-a durat foarte rău capul + ca aveam foarte multi nervi si de obicei sunt calm.
xSega întreabă: