Https://www.tpu.ro/adolescenti/
primul mesaj de sus, da un telefon, NU ai ce sa pierzi
in plus, daca tot esti clasa a 8a, poate te duci la un liceu cu internat si scapi de betivul ala
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
înregistrează tot ce vorbesc între ei. este o aplicație se numește advanced voice recorder. aduna destule dovezi și apoi poți sa suni la politie să le dai ordinul de protecție împotriva tatălui tău
https://www.politiaromana.ro/......-protectie
Suicidul nu este o soluție, niciodată nu va fi, gandeste-te chiar daca e greu de crezut, câte persoane se gândesc la tine, cât te iubește mama ta, dacă te vei sinucide nu vei face altceva decât sa înrăutățești lucrurile pentru toată lumea, va fi foarte multa suferință în plus.
Nu poți face nimic, dacă părinții se despart, mergi cu mama ta, e mai bine decât cu un om betiv. E greu acum, ca ai doar 15 ani și nu ai dreptul legal de a pleca și sa muncești, dar crede ma când îți spun că toate se vor rezolva, timpul vindeca totul și îți spun din experienta mea.
Nu te îngrijora cu școala, sistemul e foarte prost făcut, iar în perioada asta mintea ta e foarte stresata de ce se întâmplă acasă, de aceea nici nu ai concentrarea necesara și fără sa realizezi, reacționezi subconștient. Vei creste, te vei maturiza și atunci nu te vor mai afecta lucrurile acestea, dar pana atunci, trebuie sa duci o lupta cu tine, sa îți formezi mintea sa gândească pozitiv tot timpul, e ca un magnet, dacă gândim doar negativ, vom atrage lucruri negative.
Viata e frumoasa, are momente rele și bune, asa e ea, dar totul e trecător inclusiv momentele grele, trebuie doar sa ai încredere și răbdare în timp, nu merita sa te sinucizi din cauza ca ai tai se cearta de atâția ani, ești tanar, ai o viata de trăit, nu se rezuma totul doar la școală, ai calități minunate pe care i ca nu le ai descoperit, dar cum am spus, timpul rezolva orice.
Meditează, asculta muzica, când ei se cearta nu sta acolo, pleacă, ocupa ți mintea cu altceva și fi fericit chiar dacă suna absurd.
Toată lumea suferă și duce lupte pe care nou nu le vedem, nu ești singurul care are probleme în familie și în viata, trebuie sa ții capul sus și sa mergi înainte cu speranța că totul va fi bine.
Bună! Din ce am citit, esti o persoana sensibila și e normal sa te afecteze astfel de evenimente. Știi ce poți face ca să nu te mai afecteze? Sa iti propui sa fii mai indiferentă și mai dură. Repetă ți în gând "nu ma afectează pe mine lucrurile astea, eu sunt puternica. Există situații mai grele și mai urate în lume. Alți oameni au cancer sau sunt orbi sau sunt singuri pe lume." Dacă gândești asa, iti va fi mult mai ușor. Repetă vorbele astea în cap pana începi sa crezi în ele. Din felul în care vorbești, esti intr o depresie, sigur ai mai auzit de asa ceva. Depresia apare atunci când trecem prin momente mai grele și ne deformează modul de a gândi : adică ne face sa credem ca totul e foarte trist, ca niciodată nu va fi mai ok și ca nu suntem buni de nimic. Adică depresia ne păcălește, nu ne lasă să gândim limpede. Dacă ai ieși din depresie, ti ai da seama ca nu ești nici proasta, nici inutila, nici ghinionista și în niciun fel negativ. Cum ieși din depresie? Simplu! Ignori ce se întâmplă între părinții tăi, ieși la plimbări, asculți muzica și face lucruri care iti plac. Ai sa vezi ca după câteva săptămâni de făcut ce îți place, vei începe sa vezi lucrurile altfel. Exista de asemenea și un număr de telefon pentru ajutor psihologic gratuit. Nu plătești nimic, doar suni și poți sa ii povestesti unui psiholog ce pățești. Poți suna și zilnic dacă vrei și poate vorbi cu tine cel mult 30 de minute, ceea ce mi se pare foarte bine. Psihologii știu cum sa iti vorbească și ce sfaturi sa iti dea astfel încât sa te ajute. Si repet, nu dai niciun ban. Nr de telefon este : 0374456420. Poți cauta pe internet numărul ăsta ca să vezi despre ce e vorba, ca să nu crezi ca te mint sau păcălesc sau ca iti spun chestii aiurea. Acolo te va asculta cineva și tu vei putea sa zici tot ce ai pe suflet, iar în felul ăsta te vei vindeca de supărare. Sinuciderea e o prostie, toți cei care au încercat sa se sinucidă și au fost găsiți și duși la timp la spital, au regretat enorm ca au încercat sa își ia viata, le au spus tuturor ca nu trebuiau sa încerce sa se omoare. Viata e un cadou. Poate ca acum nu ești foarte fericita, dar în viitor poți fi. Nu știi niciodată ce lucruri bune te așteaptă. Poate peste un an găsești un băiat mișto și va cuplați și ești fericita și tu te omori ca fraiera acum. Înțelegi ce vreau sa zic? Dacă suni la numărul ala, chiar te rog sa mi scrii dacă ți a plăcut discuția cu psihologul și dacă te a ajutat. Iti țin pumnii! Cred în tine și în puterea ta de a depăși aceste greutăți. Sunt convinsa ca poți
Saracuta de tine. Te inteleg perfect.
Draga mea tu esti o fata inteligenta, si ai toata viata inainte. Si tatal meu era la fel. M-a traumatizat mult.
Ai un viitor si il poti creea cum doresti. Poate nu vii dintr-o familie fericita dar cand vei creste poti sa-ti faci tu familia fericita pe care ti-o doresti. Orice iti doresti poti face. Gandeste-te, fa-ti planuri, viseaza. Si ai rabdare.
Te iubesc, te imbratisez si stiu ca poti!
aureliaghindoac întreabă: