Candva in trecut, omul avea foarte mlt par, peste tot. Insa cu timpul, omul a inceput sa poarte haine, parul de pe alte aprti ale corpului devenind oarecum "in plus". Este vorba de adaptarea genetica la noul "mediu" in care oamenii poarta haine Parul nu se opreste din crestere, doar ca ritmul lui de crestere este foarte lent. Si parul din cap e la fel. Daca o sa te tunzi zero, o sa vezi ca va creste relativ repede la inceput, apoi din ce in ce mai greu.
Raspunsul tau este complet eronat! Adaptarea genetica nu se face in doua-trei mii de ani ci in sute de mii-milioane. Parul creste cu viteza constanta de aprox. un cm. pe luna. Daca te tunzi foarte scurt (sa zicem un cm. lungime) peste o luna parul isi va dubla lungimea deci vei remarca foarte usor ca a crescut dar cand lungimea firului este deja de 30 de cm. un cm. in plus este insesizabil si ai impresia ca desi a trecut o luna parul tau e la fel de lung
Nici nu ma refeream la o adaptare genetica in doua-trei mii de ani. Nu stiu unde ai vazut ca eu as fi afirmat ca totul a avut loc in asa scurt timp. Stiu ca exista pareri diferite despre cresterea parului, si ca cel mai probabil viteza de crestere este constanta, dar am vazut in trecut si posibilitatea ca atunci cand parul este mai lung, sa crasca cu o viteza mai mica ( era oferita si o explicatie acolo, dar din pacate nu pot reproduce corect ceea ce era scris acolo, si nu vreau sa scriu o prostie)
Parul de pe corp se toaca prin frecare. Apoi el nu este la fel de rezistent ca cel din cap si cade destul de repede. Cu cat e mai lung cu atat are sanse mai mari sa cada si sa fie inlocuit. Lungimea pe care o vezi tu este o lungime de....echilibru
User252426 întreabă: