| Karmesytta a întrebat:

Pe langa ca manc multe dulciuri, pofta nu-mi dispare.In fiecare zi ma trezesc cu pofta de ceva dulce, am 15 ani.E ok?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Pofta de dulce exagerata este data fie de o carenta, fie de o tulburare de alimentare/metabolica.
Ia suplimente alimentare cu crom, vezi daca continua sa-ti fie la fel de pofta in continuare, si apoi inlocuieste produsele cu zahar rafinat cu altele cu miere sau zahar brun sau cu fructe/fructe uscate.
In cazul in care ti-e sete, nu bea sucuri din comert (indiferent daca sunt sau nu carbogazoase), continutul de zahar din acestea este exagerat de mare, solicita pancreasul sa produca insulina mai multa, care fixeaza zaharul in ficat si apoi iti provoaca iar pofta de dulce, intrand astfel intr-un cerc vicios.
Cand ai de invatat, in loc de, sau impreuna cu ceva dulce, consuma nuci sau seminte, sau peste oceanic, uleiurile grase nesaturate din acestea sunt hrana pentru creier, si in lipsa acestei hrane si creierul cere ceva dulce.

7 răspunsuri:
| EuAli a răspuns:

E normal.
Dar acum sa nu exagerezi happy

| Ibrahimovic a răspuns:

Nu e O.K. esti dependenta de dulciuri, desi este normal ca organismul sa ceara si ceva dulce, dar nu tot timpul cu spui tu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vorbeste cu mama si stabileste o discutie cu medicul de familie sa nu ai vreo lipsa de vitamine, minerale, glicemie scazuta. o analiza a sangelui sa te linistesti. ok? zi buna.

| ioana21S a răspuns:

Buna...e normal sa iti ceara organismul ceva dulce la 15 ani.Mananca, dar in cantitati medii.Sa nu te indopi in dulciuri ca dupa o sa ai probleme cu greutatea. Daca tot asa vei contiunua si daca te ingrasi, ..sa te linistesti zic sa faci o scurta vizita la medicul de familie.Bafta!

| Dinamovistul101 a răspuns:

Si eu am tot 15 ani si la pranz obisnuiesc sa mananc si eu ceva dulce ca un corn cu ciocolata sau 3-4 napolitane etc.
Oricum e OK atat timp cat nu exagerezi pentru ca iti cere corpul ceva dulce la varsta asta.

| TweetyRox a răspuns:

Da e bine.

| Eduard09 a răspuns:

E normal. eu mereu am pofta de sucuri carbogazoase. big grin