anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pe prietenu meu il durea ficatu asa zicea desi nu-si facuse niciun control.acum a fost sa doneze sange si l-au gasit ca are HBs pozitiv adica cu hepatita urmeaza sa mai faca un set de analize este posibil sa fie ceva grav? astept raspuns cat de repede posibil si noi am avut contacte sexuale neprotejate pot sa am si eu hepatita? chiar daca nu am avut nici un fel de simptom?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Nu are rost sa discutam pana nu isi face si restul analizelor. S-ar putea sa aiba doar anticorpii in sange.
Din pacate, una din caile de transmitere a HBV e contactul sexual neprotejat. Fa-ti si tu analize cat de repede.

| adeana a răspuns:

In foarte multe cazuri, hepatita b nu are simptome.
Asteapta sa-si faca prietenul tau toate analizele si apoi sa ti le faci si tu.

| pisi dy a răspuns:

Este posibil sa fi luat si tu virusul:depinde de cat timp faceti sex, daca faceti normal/nu, daca vreunul dintre voi a mai fost si cu altcineva, de cand are prietenul tau hepatita.Mergi si fa-ti testele pentru hepatita B si n-ar strica si pentru C, ca se iau pe aceleasi cai.Nu e cazul sa te "isterizezi", o relatie vine "la pachet "si cu unele probleme, incluzandu-le si pe cele de sanatate; banuiesc ca sunteti tineri, asa ca, chiar daca ati luat virusul aveti sanse mari sa va vindecati.Luati-o pas cu pas :faceti analizele, vedeti cum sta situatia si pe viitor atentie la "distractie". Daca cineva e spalat pe dinti, miroase frumos si e ingrijit nu inseamna ca e sanatos tun si te poti alege cu un "cadou "care sa-ti aduca multe necazuri.Sanatate amandorura si pana una -alta faceti sex cu prezervativ.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Hepatita cronica B este ceva grav. Nu se vindeca practic niciodata si evolueaza spre ciroza hepatica. daca are grija sa ia tratament, sa se protejeze, sa nu bea alcool, sa nu fumeze, sa nu piarda nopti, sa manance regim, evolutia spre ciroza e lenta (poate chiar in 40 de ani). Daca nu are grija mereu de ce ti-am zis, fiecare iesire din regim ca grabi evolutia.
E foarte posibil sa ai si tu, fiindca hepatita B este foarte contagioasa. Numai o mica parte din indivizii cu hepatita B au simptome, asa ca lipsa simptomelor n-are nici o semnificatie. Ce nu inteleg eu este cum ati facut sex neprotejat fara analize in prealabil. Eu stiu ca orice cuplu normal, inainte de a renunta la prezervativ, face analize (HIV, hepatita B si C, sifilis). Voi cum de n-ati facut?