| T30D0RA a întrebat:

Pe sticla de spirt medicinal scrie "pentru uz extern". Intrebarea mea este: exista si pentru uz intern? raised eyebrows

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Spirtul metilat numit şi "spirt medicinal", este o forma de alcool devenit necomestibil prin adaugarea de metanol(alcool metilic--- toxic, ingerat poate duce la orbire) şi coloranti de regula albastru de metil. Acesta este motivul care obliga producatorul la etichetarea cu mentiunea "pentru uz extern ". De "uz intern " este numai etanolul sau alcoolul etilic (spirtul alb)--- se foloseste ca solvent in ind. farmaceutica sau ca materie prima in ind. bauturilor alcoolice. Numai bine!

5 răspunsuri:
| Ady3835 a răspuns:

Buna Zana, stiu eu si pentru un intern la adresa http://www.standdupp.ro/spirtul-mona-pentru-uz-intern vizionare placuta :))))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Scuze ca nu pricep la chestii din astea cu medicina dar cred ca trebuie sa intrebi un doctor sau cel putin un farmacist. Eu cred ca nu exista.

| MarySille a răspuns:

Dahappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da. adica inchiti medicamentu sau il sugi, iar daca e de uz extern il folosesti pe piele.

| SadSmiles a răspuns:

Se specifica acest lucru tocmai pentru a nu fi folosit pentru uz intern