| ςгเรtเภยкค a întrebat:

Pentru ce este bun ceaiul de in? as dori un raspuns cat mai curand, funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Vichtory a răspuns:

Inul se cultiva pentru tulpinile sale din care se scot fibre textile si pentru semintele din care se extrage un ulei gras utilizat atat in pictura, cat si in medicina.
Contine mucilagii formate din acid galacturonic, ram-noza, galactoza, xiloza, arabinoza, lipide formate din trigliceride ale acidului oleic, linoleic, miristic si in special linole-ic: protide, glucoza si acetona, saruri de potasiu si magneziu.
Utilizare. Intern se recomanda in constipatii, inflamatiile tubului digestiv. Datorita mucilagiilor pe care le contin au actiune laxativ-purgativa si emolienta in inflamatiile tubului digestiv. Ceaiul preparat din seminte de in, amestecat cu putina lamaie, este utilizat in litiaza renala (piatra la rinichi) si in inflamatiile vezicii urinare.
Extern: antiseptic, calmant. Semintele macinate se folosesc sub forma ds cataplasme. Faina de seminte se amesteca cu apa si se fierbe pana devine o pasta; se pune apoi intre doua bucati de panza si se aplica pe locul bolnav. Se mentine in permanenta calda timp de cateva ore. Cataplasma calmeaza durerile ajuta la fluidizarea si evacuarea puroiului. Se utilizeaza in abcese, furuncule. Pentru a se crea o actiune antiseptica e bine ca la faina de in sa se adauge si flori de musetel pulverizate. Pentru copiii mici, cataplasmele de mustar se fac amestecate cu faina de in pentru a scadea actiunea iritanta a mustarului.ln arsuri, uleiul de in se foloseste amestecat in parti egale cu apa de var. Se pune totul intr-o sticla curata si se agita pana se formeaza un lichid alb-laptos, cu care se unge arsura. Aceasta are proprietatea de a calma durerile, racori si vindeca rana.
Intern cu efect laxativ - o lingura de seminte intregi se ia cu apa seara la culcare.Macerare: in inflamatii intestinale - p lingura de seminte intregi la 100 ml apa la temperatura camerei, timp de o ora; se bea odata intreaga cantitate, oricand in timpul zilei.
Extern: in cistite sub forma de decoct -A linguri la 500 ml apa rece; se fierbe 20 minute, se fac spalaturi.Pentru cataplasme se fierbe faina de in si musetel dat prin sita, in parti egale, pana devine o pasta; se aplica pe piele la locul dureros, calda, mentinandu-se pana se raceste.

6 răspunsuri:
| NatureSelf a răspuns:

Iti inmoaie sani, datorita faptului ca menstruezi ti-se intaresc sani, si te dor, ceaiul de in inhibeaza aceste dureri, si manifestati.

| Crazyeo a răspuns:

Pentru cand esti racit si tusesti.
FUNDA?

| Ramo80 a răspuns:

Intern se recomanda in constipatii, inflamatiile tubului digestiv. Are acti­une laxativ-purgativa si emolienta. Ceaiul preparat din seminte de in, amestecat cu putina lamaie, este utilizat in litiaza renala (piatra la rinichi) si in inflamatiile vezicii urinare. Extern: antiseptic, calmant.

| Ezyo a răspuns:

In mod traditional, in constipatii, pietre la rinichi; faina de in se utilizeaza in tratarea abceselor, furunculelor, cistitelor.

| MaryAlexx a răspuns:

TUU! Victhoryo cum te-o chema mi-ai furata raspunsul! angry

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hmmm as putea spune pentru ce sunt folosite semintele de in sau chiar faina de in dar ceaiul- mai bine tac decat sa zic prostii.
Semintele sau faina de in sunt folosite in caz de constipatie cronica, se administreaza seara cu 2 ore inainte de culcare. Inainte de a le administra se pun in apa si se lasa Minimum 30 de minute penttru a permite eliberarea acidului cianhidric- contin linamarozida
Faina de in se poate folosi si in cazul virozelor, a racelii,