Vaccinul diftero-tetanic se face pentru a prelungi imunitatea fata de tetanos si difterie dobandita prin vaccinarile anterioare, din perioada copilariei. Pentru aceste doze de rapel se folosesc 2 tipuri de vaccinuri, in functie de varsta.
Copiii scolari sunt revaccinati cu 2 doze de DT in timpul perioadei de scolarizare: in clasa I si in clasa a VIII-a. In situatia in care nu e vaccin disponibil, vaccinarea se recupereaza in clasele urmatoare. De exemplu cei care sunt acum intr-a X-a fac DT-ul pe care nu l-au facut intr-a VIII-a.
dT este un vaccin diftero-tetanic care contine o doza mai mica de anatoxina difterica decat vaccinurile DT pentru copiii scolari. Este destinat rapelurilor ulterioare la adulti, care ar trebui sa il faca odata la 10 ani. Se face si la gravidele in luna a 8-a, pentru a stimula producerea de anticorpi materni care sa treca in sangele fatului, conferindu-i imunitate pasiva in primele 6 luni de viata dupa nastere.
Contra difteriei ( care e o boala contagioasa care afecteaza mai ales caile respiratorii) si contra tetanosului ( provocat de intepaturi cu metale ruginite de ex) care provoaca spasme puternice si poate duce chiar la moarte.
Vaccinul Dt este un vaccin imunizant care te protejează împotriva tetanosului şi difteriei.
Vaccinul acţionează prin stimularea sistemului lor imunitar pentru a-şi forma o protecţie împotriva
acestor boli.
Cine are nevoie de vaccinul Dt?
Vaccinul Dt este administrat copiilor între 11 şi 14 ani. Vaccinurile diftero-tetanice fac de asemenea
parte din vaccinurile 5 în 1 sau 4 în 1. Dacă nu sunteţi sigur ce vaccinuri a făcut copilul dvs, rugaţi
medicul dumneavoastră de familie (GP) sau asistenta de sănătate publică să verifice datele de
înregistrare ale vaccinărilor
anonim_4396 întreabă:
Deeaandreea9156 întreabă: